Читај ми!

Зиданов Реал против Тухеловог Челсија, ко ће на мегдан Ситију у финалу Лиге шампиона (21.00, РТС1)

Фудбалери Челсија и Реала играју у Лондону реванш меч полуфинала Лиге шампиона. У Мадриду није било победника (1:1), па "плавци" имају одређену предност пред узвратни дуел. Директан пренос је на Првом програму РТС-а од 21.00 сат, кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

После реванш меча између Челсија и Реала биће познато име другог финалисте овогодишње Лиге шампиона, односно ко ће се у великом финалу 29. маја борити са Манчестер ситијем за трофеј шампиона Европе.

Пре двомеча, мадридски Реал био је велики фаворит у односу на Челси. "Краљевски" клуб један је од најбољих у Европи, тренер Зинедин Зидан зна како се долази до крова Европе, док су "плавци" некако неприметно дошли до саме завршнице.

Ипак, у Мадриду није било победника - 1:1, па су шансе екипе са "Стамфорд бриџа" на кладионицама нагло порасле.

Челси је већи део сезоне одиграо променљиво, све до смене Френка Лампарда и доласка Томаса Тухела, који је у потпуности преокренуо сезону "плаваца".

Екипа је стигла до четвртог места у Премијер лиги, чиме је практично осигурала пласман у Лигу шампиона наредне сезоне, а Челси само један дуел дели од финала Лиге шампиона, нечега у пта је мало ко веровао пре почетка сезоне.

Ипак, тај "само" један дуел је против мадридског Реала, рекордера по броју титула шампиона Европе. "Галактикоси" у својим витринама имају чак 13 "ушатих" пехара, а последња три донео им је као тренер управо Зинедин Зидан.

Француз ће у реванш мечу полуфинала имати помоћ неколико играча који су се опоравили ид повреда. Азар и Рамос спремни су за најважнији дуел у досадашњем делу сезоне, док се у екипу враћају Марсело, Валверде и Менди.

Међутим, дуел у Лондону пропустиће Варан, Карвахал и Васкез, што значи да ће одбрана тима бити ослабљена, нарочито ако се у виду има да је капитен Рамос осиграо тек пет мечева у календарској години, а да је због повреда и коронавируса одсиствовао са терена још од 16. марта.

На Зидановој страни је фрапантан статистички податак који каже да Реал, са Французом на клупи, само једном у последњих 12 наврата није прошао даље када је у питању нокаут фаза такмичења.

С друге стране, Томас Тухел има далеко већи број играча на располагању, пошто је једино Ковачић повређен и неће бити у комбинацији за вечерашњу дуел.

Немац је познат као тренер који има неколико варијанти припремљених за сваког ривала, а у прилог му иде и тренутни састав "плаваца", екипе која нема звезду, већ игра тимски, што онемогућава противничке скауте и тренере да нађу право тактичко решење.

Такође, Тухел као тренер никада није изгубио од Реала (једна победа, уз четири ремија). 

Утакмицу на "Стамфорд бриџу" обележиће и повратак Едена Азара и Тиба Куртое на терен где су бележили најбоље партије у каријери и која их је винула у светске висине.

Победник овог дуела, односно бољи тим из двомеча, играће у финалу 29. маја у Истанбулу против Манчестер ситија, који је у две утакмице био бољи од прошлогодишњег финалисте, екипе Пари Сен-Жермена.

Утакмица на "Стамфорд бриџу" игра се од 21 сат. Директан пренос је на Првом програму РТС.а, док кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво