Читај ми!

Сити избацио ПСЖ и изборио прво финале ЛШ у клупској историји

Фудбалери Манчестер ситија савладали су ПСЖ са 2:0 у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона и тако са укупних 4:1 елиминисали француску екипу и пласирали се у финале елитног европског такмичења.

"Финале пре финала" припало је изабраницима Пепа Гвардиоле, који су надиграли и елиминисали госте из Париза.

Манчестер сити се тако пласирао у прво финале Лиге шампиона у историји клуба и имаће шансу да се напокон нађу на листи тимова који су подигли "ушати пехар".

Француски тимови попут Монака и Лиона су претходних година знали да задају проблеме светло-плавима из Манчестера, али је зато Сити без већих потешкоћа ове сезоне успео да елиминише ПСЖ. 

"Грађани" су били веома стрљиви и играли лукаво, користећи повољан резултат из првог меча.

ПСЖ је због тог резултата морао да уђе у меч са императивом победе, те је био опаснија екипа од самог старта.

Меч је могао да добије другачији ток већ после седам минута, када је судија Кујперс прво досудио једанаестерац, али је онда након коришћења ВАР технологије увидео да је Зинченко играо раменом, а не руком. 

Убрзо потом, Сити постиже први гол на мечу.

Голман Едерсон је на феноменалан начин проиграо Зинченка на противничкој половини, овај вратио за Де Брујнеа, чији је шут био изблокиран, али се лопта одбила до Мареза, који је десном, слабијом ногом, шаље испод голмана гостију Наваса. 

Седам минута касније ПСЖ је био најближи голу на мечу, када је Маркињос погодио пречку, пошто је добро скочио након центаршута Ди Марије.

До краја првог полувремена Французи су запретили још у два наврата, једном када је празан гол са неких 25 метара промашио Ди Марија, а други пут када је Ерера са ивице шеснаестерца шутирао преко гола Едерсона. 

Како је у другом полувремену време одмицало, фудбалери ПСЖ-а били су све нервознији, што је Сити знао да искористи.

Фил Фоден је у два наврата могао да постигне други гол за своју екипу, али је у обе ситуације Навас одлично интервенисао.

Оно што није успео Фоден, јесте Марез у 63. минуту. Школска контра "грађана", мат у неколико потеза и испоставиће се недостижно вођство од 2:0.

Де Брујне и Фоден су разменили додавања и одиграли дупли пас, Фоден је потом протиграо Мареза на другој стативи, а овај другим голом на мечу, а трећим у овом полуфиналу, решио питање победника и првог финалисте. 

ПСЖ-у су била потребна чак три гола у последњих пола сата меча, што је била немогућа мисија за француску екипу.

Фрустрација Парижана најбоље се приметила у 69. минуту, када је Ди Марија зарадио директан црвени картон због два насртаја на Фернандиња. До краја меча су због веома оштрих фаулова, жуте картоне зарадили Верати, Данило и Кимпембе.

До краја меча је Сити створио неколико шанси, од чега је најбоље имао Фоден, али се резултат није мењао. 

Сити је са укупних 4:1 елиминисао ПСЖ и пласирао се у финале Лиге шампиона.

Противник 29. маја на стадиону "Ататурк" у Истанбулу биће им бољи из дуела Реала и Челсија. 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво