Читај ми!

Шевченко: Будио сам се и вриштао ноћима због Истанбула

Селектор Украјине, некадашњи нападач Милана, Андреј Шевченко, признаје да никада није преболео невероватан пораз у финалу Лиге шампиона, 2005. године од Ливерпула.

Андреј Шевченко је живи доказ да неке ране никада не зарасту.

У чудесном мечу, једном од најбољих у историји фудбала, Милан је поражен после пенала, иако је после првог полувремена водио са 3:0.

Екипа Карла Анчелотија је те вечери у Истанбулу повела голом Паола Малдинија, а потом је два гола постигао Ернан Креспо, пре одласка на одмор.

Деловало је да ће се Милан окитити новом титулом шампиона Европе, али је Ливерпул, за шест минута игре у наставку, успео да изједначи - Стивен Џерард је смањио, па Владимир Шмицер, а онда је Ћаби Алонсо изједначио.

Шевченко је изашао из меча као трагичар - прво му је Јиржи Дудек, необјашњиво, скинуо зицер у продужетку, а онда одбранио одлучујући пенал, после којег је Ливерпул подигао трофеј.

"Та рана и даље крвари. Кажу да нас је понела еуфорија, а то није тачно - Малдини је на полувремену рекао да морамо бити пажљиви. Месецима након меча сам се будио усред ноћи, вриштећи", открио је Шевченко за лист Коријере дела Сера.

"Сада када сам тренер, размишљам о тим минутима у којима смо постигли голове. Не критикујем Анчелотија, али ја бих зауставио игру, нешто бих променио", рекао је Украјинац.

Шевченко је наредне године напустио Милан после седам година, али му је за утеху титула шампиона Европе из 2003. године.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво