Читај ми!

Канга лажирао годину и место рођења?

Фудбалер Црвене звезде Гелор Канга наводно је лажирао документа, стога његовој репрезентацији Габона прети суспензија, преносе афрички медији. Црвена звезда: Канга колатерална штета у рату два савеза.

Канга је наводно рођен 1985. године у главном граду Конга – Киншаси – и има пет година више него како му стоји у документима. Такође, према овим наводима, његово име је Киаку-Киаку Кианга.

Ову вест, као и приказ наводних изворних и оригиналних докумената фудбалера Црвене звезде, објавили су афрички новинари на Твитеру.  

Ове оптужбе још увек нису доказане, али Габон би могао да буде озбиљно кажњен.

Уколико се само обрише победа од 3:0 против Конга, одлазак на Афрички куп нација би у том случају пропао.

Конго је наводно уложио званичну жалбу Афричкој фудбалској конфедерецаији, па је ФС Габона оптужен за превару.

Саопштење Црвене звезде

Информације које стижу око Гелора Канге доживљавамо као рат два Савеза око пласмана на Куп афричких нација. Канга је колатерална штета, наводи се у саопштењу Црвене звезде.

"Поводом информације која је стигла из Африке о годинама нашег фудбалера Гелора Канге, желимо да истакнемо да Црвена звезда верује свом фудбалеру. Канга има важећи пасош Габона, као и боравак у Француској. Играо је у Русији, у Чешкој и нигде није имао ни најмањи проблем. Надамо се да ће ситуација бити што пре решена у Кангину корист", истичу из Црвене звезде.