Читај ми!

Партизан на "Карађорђу", Звезда опет чека Радник – ко ће у финале Купа Србије

Утакмицама полуфинала почиње расплет у Купу Србије, најбројнијем фудбалском такмичењу у нашој земљи. Од 17 часова састају се актуелни шампион Црвена звезда и Радник из Сурдулице, док у 19.05 почиње реприза прошлогодишњег финала између Војводине и Партизана. Ток мечева и промене резултата пратите на нашем порталу.

Пехар брани екипа Војводине, која је прошле године у финалу савладала Партизан, након бољег извођења пенала и тако дошла до другог трофеја у Купу Србије у историји клуба.

Сада ће улоге на стадиону "Карађорђе" бити обрнуте јер црно-бели важе за фаворита, пошто играју у одличној форми у 2021. години.

"Разлика је огромна између Купа и првенства, овде немате поправни. Тешко је контролисати утакмицу у Купу. Мислим да ће бити другачије, биће много више енергије и набоја. Сигурно је да ће бити мотивисани, игра се полуфинале Купа. Неумесно је да се мешам у унутрашње ствари. Ми смо спремни, већ дуго играмо у добром ритму. Мислим да ће бити добра утакмица, право полуфинале", рекао је трнер Партизана Александар Станојевић.

Његов колега са друге стране Ненад Лалатовић има искуство играња против Партизана и, чини се, увек даје највише против великог ривала.

"Партизан ће сигурно покушати да спаси сезону уласком у финале и због тога је већи притисак на њиховој страни. Ми смо их победили прошле године у финалу и да остану и другу годину без трофеја, то би за Партизан био велики хендикеп", истакао је Лалатовић.

После њих на терен стадиона "Рајко Митић", други пут у неколико дана, изаћи ће играчи Црвене звезде и Радника. Састали су се за викенд у Суперлиги Србије, када су црвено-бели тешком муком тријумфовали, упркос великој доминацији.

"Била је то чудна утакмица. Волео бих да поновимо 50 посто од оног што смо одиграли прошле суботе. Имали смо фантастичну статистику, шутирали смо 35 пута на гол, 17 у оквир, уз посед лопте, шансе које смо имали...Нека буде као прошле суботе", истакао је Дејан Станковић.

Звезда жели да владавину у домаћем фудбалу обележи и дуплом круном јер трофеј у Купу није подигла скоро пуну деценију.

У претходној рунди Купа, Партизан је елиминисао Вождовац, Војводина била боља од Спартака, Звезда од ИМТ-а, док је Радник избацио ТСЦ.

Финале је на програму 25. маја.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво