Читај ми!

Ебенбауер: Маске су коначно пале; Немци траже суспензију Суперлигаша

Челни људи аустријског и немачког фудбала шокирани су плановима за успостављање тзв. европске Суперлиге и сматрају да би то био "крај европског фудбала". ФС Немачке тражи да се суспендују клубови који су организовали Суперлигу.

Председник Фудбалског савеза Аустрије (ОеФБ) Лео Виндтнер, који се налази тренутно на конгресу Уефе у Монтреју, и шеф Бундеслиге Кристијан Ебенбауер против су планова за успостављање Супер лиге.

Ебенбауер је изразио чуђење пре свега због тренутка најаве новог такмичења, јер је уследио пред одлуку о иначе спорној реформи Лиге шампиона.

"Маске су пале", оценио је Ебенбауер, додајући да се сада барем зна о којим клубовима је реч, јер су годинама кружиле само гласине.

Ебенбауер је позвао европску и светску кућу фудбала, Уефу и Фифу, да реагују.

"Сада сви морају изнети свој став. Или ће уследили повлачење најаве о формирању Супер лиге или ће националне кровне организације, а надам се и лиге, предузети правне кораке", казао је Ебенбауер.

Према његовим речима већ је реформа Лиге шампиона била спорна, а Супер лига је, сматра, у супротности са свим важећим принципима у европском спорту.

Шеф ОеФБ Виндтнер изразио је забринутост и рекао да сада Уефа мора јасно реаговати јер прети опасност да се распадне фудбал у Европи.

Према његовим речима најављена Суперлига представљала би историјски "ударац" малим земљама као што је Аустрија, јер аустријски клубови никада не би добили шансу да доспеју до највише европске лиге.

ФС Немачке: Суспендовати клубове који оснивају Суперлигу

Фудбалски савез Немачке затражио је суспензију 12 клубова који су најавили формирање нове европске Суперлиге.

ДФБ захтева од Уефе да 12 клубова оснивача буду избачени из свих такмичења док не преиспитају своје одлуке.

"Клубовима и њиховим омладинским тимовима требало би забранити свако такмичење, док не помисле на бројне навијаче који су их пре свега претворили у врхунске клубове на свету, а не само у њихове торбице", наводи се у саопштењу председника ДФБ-а Фрица Келера, а пренео је Ројтерс.

Бројни клубови и организације противе се формирању Суперлиге коју су најавили 12 најбољих клубова у Европи.

 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво