Читај ми!

ФСС стао на страну Уефе и категорично се супротставио Суперлиги

Фудбалски савез Србије, чији челници в. д. председника Марко Пантелић и генерални секретар Јован Шурбатовић, присуствују 45. конгресу Уефе који у уторак почиње у швајцарском граду Монтроу, у потпуности подржава одлуку Европске фудбалске асоцијације да за Суперлигу нема места у европском фудбалу.

Реакција ФСС стигла је после бурна два дана у европском фудбалу поводом оснивања новог такмичења под називом Суперлига.

Фудбалски свет погодио је земљотрес у виду одлуке групе богатих клубова да формирају затворено такмичење, без надзора Уефе или Фифе. Европска фудбалска унија је објавила оштро и упозоравајуће саопштење свима који би да буду део тог пројекта.

"Фудбалски савез Србије изражава јасан став против формирања новог европског такмичења или тзв. лиге богатих, такмичења које својим израженим егоизмом узима фудбалу оно што га је учинило планетарним и најпопуларнијим, осећај заједништва и солидарности", стоји у саопштењу ФСС.

Огласили су се и национални савези, реаговали многи бивши асови, утисак је да се фудбалски свет ујединио око ове одлуке са заједничком поруком да је ово пројекат који се заснива само на интересу тих клубова у времену када је друштву, више него икада пре, потребна солидарност, односно да се фудбал заснива на отвореним такмичењима и спортским заслугама и не може бити другачији.

"Игра која спаја а не раздваја, игра која свима омогућава неки сан, припада заједничкој породици Уефе и Фифе, систему складних и организованих фудбалских структура. Тим поводом Фудбалски савез Србије пружа максималну подршку Уефи у напорима да фудбалска породица из свега изађе још јача."

За крај, додаје се да фудбал не треба да прави разлике, већ да уједињује људе широм света.

"Једноставно, фудбал на терену, кроз историју и резултате, не може и не сме да прави разлику на богате и сиромашне. И то је оно што је највећа вредност фудбала. Да шампион буде аутсајдер, из лиге испадне фаворит. Свако има право избора, наш избор је само један – подршка Уефи", закључује се у саопшењу Фудбалског савеза Србије.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи