Читај ми!

Челси преко Манчестер ситија до финала ФА купа

Фудбалери Челсија први су финалисти овогодишњег ФА купа, после победе над Манчестер ситијем. Челси је на "Вемблију" савладао "грађане" минималним резултатом (1:0) и тако дошао до четвртог финала у последњих пет година.

Томас Тухел је тако окончао надања колеге Пепа Гвардиоле са друге стране да ће и ову сезону моћи да заврши са четири трофеја у домаћем фудбалу.

Шпански стручњак је добрано промешао састав и омогућио ривалу контролу током читавих 90 минута, а Сити је одиграо једну од најлошијих утакмица у сезони.

Осим тога, почетком другог полувремена остао је без најбољег играча Кевина Де Брујнеа, који је терен напустио због повреде, па се још не зна да ли ће бити спреман за двомеч полуфинала Лиге шампиона са Пари Сен Жерменом.

Челси је имао неколико добрих прилика преко Тима Вернера и Хакима Зијеша, а Мароканац је у 55. минуту постигао одлучујући погодак.

Искористио је одлично додавање споменутог Вернера и казнио велику грешку резервног голмана Стефена.

Челси ће играти друго узастопно финале ФА купа, пошто је у претходном поражен од Арсенала, док ће му противник бити победник меча Лестер сити – Саутемптон.

"Лисице" и "свеци" играју у недељу од 19.30.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво