Касни погодак Порта, Челси у полуфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Порта савладали су Челси 1:0, у реванш мечу четвртфиналу Лиге шампиона. Једини гол у Севиљи постигао је Иранац Тареми, у последњим тренуцима меча. Лондонски тим пласирао се међу четири најбоље екипе на Старом континенту захваљујући победи од 2:0 у првом сусрету.

Велики посао екипа Томаса Тухела одрадила је у првој утакмици две екипе пре шест дана, па је у реваншу остало да Челси контролише утакмицу и задржи предност, у чему су "плавци" и успели.

Као и пре шест дана, утакмица две екипе одиграна је у Севиљи, на стадиону "Санчес Пицхуан", а о квалитету игре енглеског и португалског тима најбоље сведочи податак да у првих сат времена није виђен ниједан ударац у оквир гола.

Екипа са "Стамфорд бриџа" контролисала је резултат током читавог меча, да би Порто у самој завршници успео да постигне погодак и колико-толико закомпликује ситуацију.

Стрелац је био Мехди Тареми, али времена за други погодак није било, па се Челси пласирао у полуфинале Лиге шампиона први пут после седам година.

Иранац је у 63. минуту заменио нашег Марка Грујића, који је на утакмици у Севиљи прославио 25. рођендан.

У полуфинале се пласирао и ПСЖ упркос поразу од Бајерна у реванш мечу у Паризу.

Челси ће у полуфиналу играти против бољег из дуела између Реала и Ливерпула. Шпански тим први меч решио је у своју корист 3:1, а реванш је на програму у среду на "Енфилду".

Последњи дуел четвртфинала игра се у Дортмунду, где Манчестер сити брани против Борусије предност од 2:1 из првог меча.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво