Пољуду прети распадање

Под ударима буре, попустила конструкција стадиона у Сплиту. Пољуду прети распадање, пошто у стадион, према речима пројектанта, није улагано ништа од 1979. године, када је саграђен.

Хрватски Индекс преноси да је пукао део кровне конструкције, на југозападном делу, који је највише изложен ударима буре.

Из Хајдука су поручили да се одмах креће са поправљањем оштећења, али напомињу да нема разлога за панику, јер је то један од 10.000 стубова на стадиону.

Стадион Пољуд саграђен је 1979. године за потребе Медитеранских игара, а стадион је проглашен културним добром и у власништву је града. 

Хајдук има уговор са градом на још 20 година а, према уговору, град је дужан за улагања у стадион, док клуб сноси трошкове редовног одржавања.

Ипак, упркос уговору, град не улеже у стадион, па Пољуду прети распадање.

Индекс преноси и да је архитекта Боженко Јелић, који је учествовао у пројектовању, обишао Пољуд и утврдио да нема ризика од урушавања крова, али понавља да о стадиону нико не брине годинама.

"Kлуб је упознат са ситуацијом јер лично већ десетак година проверавам конструкцију са њима и подносим извештаје. Ја сам, пре свега, видео да те стубове нико никада није ни опрао. Град се не брине о својој имовини. Упозоравам на то већ годинама и у извештајима наводим шта је све потребно поправити. Kров је проблематичан, део конструкције је пре неколико година одломила бура. То се догодило уочи утакмице и публика је била на стадиону", рекао је Јелић за Индекс.

Он је напоменуо да је Пољуд најбоље очуван хрватски стадион, иако у њега "није улагано ништа од 1979. године".

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара