Читај ми!

Ћаби Алонсо од наредне сезоне на клупи Менхенгладбаха

Прослављени шпански фудбалер Ћаби Алонсо од лета би требало да преузме клупу Борусије из Менхенгладбаха.

Некадашњи фудбалер Ливерпула и Реал Мадрида играчку каријеру завршио је 2017. године играјући за минхенски Бајерн, а изгледа да ће му први озбиљнији тренерски посао бити управо у Бундеслиги.

Острвски медији преносе да је својевремено један од најбољих везних играча на свету начелно прихватио понуду Борусије да на лето преузме тим и замени Марка Розеа.

Менхенгладбах је одлично играо у већем делу сезоне, али је у последњих 10 утакмица екипа претрпела осам пораза - елиминисана је из Лиге шампиона, а у Бундеслиги заузима тек 10 место на табели.

Ћаби Алонсо тренерску каријеру почео је водећи млађе категорије мадридског Реала, а тренутно је на клупи другог тима Реал Сосиједада, који се такмичи у трећој шпанској лиги.

Недавно се појавила и информација да би Алонсо могао да преузме и Ливерпул, у којем је пружао фантастичне партије и освојио Лигу шампиона 2005. године, али очигледно је Бундеслигаш био конкретнији.

Алонсо је у каријери освојио две Лиге шампиона, био је шампион Немачке и Шпаније, а за националну селекцију уписао је 114 утакмица, постигавши 16 голова.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво