Читај ми!

Порто је издржао све и избацио Јуве!

Фудбалери Порта пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су након продужетака у реваншу у Торину елиминисали домаћи и фаворизовани Јувентус и поред пораза од 3:2 (2:1, 0:1). Први меч плаво-бели су добили са 2:1.

Није добро почело за "стару даму". Шта више. На крају се није добро ни завршило.

Гости су играли храбро, смислено и организовано, те су у 19. минуту преко вечерас сјајног Серђа Оливеире дошли до предности са 11 метара.

Претходно је оборен Тареми, који је од човека одлуке умало постао трагичар у наставку.

Други део меча почео је и протекао у знаку Федерика Кијезе, који је голом у 49. минуту донео поравнање.

Тареми убрзо потом добија два жута и црвени картон (54. минут), а Кијеза девет минута касније постиже нови гол и доноси предност свом тиму и укупно поравнање.

Како Јуве није искористио неколико сјајних прилика до краја, меч је отишао у продужетке, а права драма је виђена је у финишу другог.

Прво је Серђо Оливеира у 115. минуту сјајним ударцем са двадесет и пет метара по земљи савладао Шчесног, али је Рабио само деведесет секунди касније донео нову предност свом тиму и сачувао какву-такву наду.

Покушала је екипа Роналда и Пирла да у свом, јувентусовском стилу ипак "отме" победу и пролаз, али су "змајеви" са Драгаоа ипак издржали и комплетирали велику сензацију и пролаз међу осам најбољих у Европи.

У тиму који је прошао српски фудбалер Марко Грујић одиграо је продужетке и надокнаду времена у регуларном делу утакмице. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво