Читај ми!

Барселона има новог/старог председника, Лапорта убедљиво изабран

Ђоан Лапорта, некадашњи председник Барселоне, вратио се на ту позицију, пошто је убедљиво изабран на изборима у каталонском клубу. Лапорта је на изборима изабран испред Виктора Фонта и Тонија Фреише.

Иако још увек није пребројано свих 100 одсто гласова, познато је да ће Ђоан Лапорта бити нови председник Барселоне.

Каталонски клуб одржао је дуго најављиване и неколико пута одлагане изборе, на којима је Лапорта убедљиво освојио победу испред Виктора Фонта и Тонија Фреиша.

Лапорта, шпански и каталонски политичар и адвокат, сматра се за једног од најсупешнијих функционера у историји Барселоне.

Он је функцију председника каталонског клуба обављао у периоду од 2003. до 2010. године.

Победа Лапорте на изборима у великој мери може допринети у одлуци Леа Месија да остане у клубу у којем је провео читаву сениорску каријеру, пошто је управо Меси био адут који је Лапорта користио у кампањи.

Познато је да Лапорта има сјајан однос са Месијем и његовим агентом - оцем, којег је према речима самог Лапорте, прво назвао по сазнању да је проглашен за новог председника клуба.

Пред новим/старим председником је огроман посао, пошто се Барселона налази у огромним дуговима.

Један од првих потеза Лапорте биће постављање Ђордија Кројфа, сина легендарног Јохана, за спортског директора клуба.

"Живела Барселона, живела Каталонија. Волимо и живимо за овај клуб. Идемо у Париз да пробамо да направимо чудо и повратак против ПСЖ-а", прве су речи Лапорте по сазнању о резултату избора.