Читај ми!

Звезда слави 76. рођендан, Станковић најбољи тренер, Борјан играч године

Спортско друштво Црвена звезда прославило је 76. рођендан. У просторијама фудбалског клуба уручене су награде за најбоље спортисте, тренере и клуб у 2020. години.

"Месец дана пре оснивања спортског колектива Црвена звезда, основано је Омладинско фискултурно друштво Црвена звезда. Ово је 76. рођендан нашег клуба и поносни смо пре свега на људе из Уједињеног савеза антифашистичке омладине Србије који су 4. марта 1945. године основали Звезду", наводи се на сајту клуба.

"До имена клуба Слободан Ћосић и Зоран Жујовић први потпредседници клуба дошли су дан дан пре оснивачке Скупштине 4. Марта. Ћосић је прелдожио име Звезда, а Жујовић је додао на то 'одлично, само кад је црвена'. Хроничари тог вемена кажу да се тако родила наша Црвена звезда. За првог председника клуба изабран је Ђорђе Паљић, за потпредседнике Слободан Ћосић и Зоран Жујовић, за секретара Љубиша Секулић, за благајника Душан Богдановић, а економ је био Предраг Ђајић".

У просторијама фудбалског клуба, одржана је церемонија и додела награда за најбоље у 2020. години.

За најбољи клуб у оквиру спортског друштва Црвена звезда, проглашен је фудбалски, који је 31. пут освојио домаће првенство, а четврти пут заредом играо у групној фази европског такмичења.

"На данашњи дан пре 76 година рођен је највећи клуб на овим просторима и понос овог народа и државе. Посебно ми је драго што смо четврти пут заредом најбољи на овим просторима, освајамо титулу у Србији и успешно играмо европско такмичење. Поносан сам на све остале успехе наших спортиста, сви су заслужили овај пехар. Нама остаје да се боримо за црвено-беле боје у нади да ће пандемија проћи у овој години и да ћемо наставити са нормалним животима и бити ослонац и кичма целом спортском друштву", рекао је генерални директор фудбалског клуба Звездан Терзић. 

Признања за најбољег спортисту и спортисткињу године добили су голман Милан Борјан и џудисткиња Андреа Стојадинов.

Награду за најбољег тренера освојио је Дејан Станковић.

"Срећан нам рођендан, желим од срца свим клубовима спортског друштва, да наставимо да бранимо црвено-беле боје, јер нам историја даје обавезу да то радимо. Ја примам овај трофеј, али њега не би било да није мојих момака, управе и стручног штаба, који су били уз мене, поготово када није све ишло како треба, али када радиш поштено, ствари дођу на своје место", закључио је Станковић.

Председник Спортског друштва Небојша Човић рекао је да су, упркос томе што је пандемија одложила бројна такмичења, Звездини спортисти у години иза нас били одлични.

"Спортисти и клубови Црвене звезде ипак су освојили 34 трофеја, 16 у сениорској и 18 у млађим категоријама. Титуле су освојили фудбалери, атлетичари, атлетичарке, каратисти, рагбисти и други. Андреа Стојадинов исписала је историју, Немања Мајдов освојио је сребро на ЕП, атлетичарка Милена Тирнанић је шампионка Балкана, Страхиња Јованчевић освојио је сребро, Ања Лукић бронзу. Завидни резултати остварени су и у млађим категоријама", рекао је Човић.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво