Читај ми!

Клоп: Репрезентација, па карантин – казна за играче!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп најавио је да ће казнити играче који желе да играју за своје репрезентације, уколико после тога морају да буду смештени у карантин. Немац каже да разуме потребе националних савеза, али да жели да заштити играче и интересе клуба у време пандемије коронавируса.

Ливерпул ове сезоне има много проблема са повређеним играчима, а неколицина је била и заражена коронавирусом. Због тога менаџер Јирген Клоп има строга становишта када је одлазак његових играча на репрезентативну паузу у питању.

Енглеска има строга правила када се радио о путовањима у друге државе, од којих су поједине на "црвеној листи", што значи да је по доласку из њих обавезан десетодневни карантин.

"Разумем потребе националних фудбалских савеза, али живимо у тешким временима и не могу сви бити срећни. Морамо признати да клубови плаћају играче и они морају бити приоритет", рекао је, између осталог, немачки тренер.

У предстојећој репрезентативној паузи "црвени" би могли да остану десет дана без играча из Бразила (Алисон, Фабињо, Фирмино), Португалије (Диого Жота), али и Африканаца Манеа и Набија Кејте, који су сви репрезентативци својих земаља.

Стога, Клоп је најавио да ће казнити сваког играча који жели да игра за своју репрезентацију, а што би за последицу имало десетодневни карантин.

Фифа је овога пута стала на страну клубова, који немају оибавезу да пусте своје играче у националне тимове, нарочито уколико их чека карантин по повратку у земљу у којем зарађују фудбалски хлеб.

Екипу Ливерпула, осим утакмица у Премијер лиги, очекује и реванш меч осмине финала Лиге шампиона против Лајпцига. Први меч "црвени" су решили у своју корист 2:0, утакмица је играна у Будимпешти, а и даље се не зна где ће Ливерпул бити домаћин у реваншу.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи