Читај ми!

Терзић: Порасли смо као клуб, хоћемо опет у Лигу шампиона

Током меча и после утакмице осећао сам понос, срећа, задовољство, а када сам се пробудио осећам тугу и жал за великом пропуштеном шансом да се прође даље, рекао је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић после елиминације од Милана у Лиги Европе.

"Црвена звезда је велики клуб, не смемо да пропуштамо овакве шансе, да бацимо скроз седмоструког шампиона Европе на колена. Мислим да смо укупно гледано у двомечу били бољи тим. Укупан резултат је 3:3, не желим да тражим алиби у та два пенала, црвена картона и све остале проблеме са којима смо се суочавали у ова два меча. Мислим да смо више од Милана заслужили пролаз", рекао је Терзић новинарима на повратку из Милана.

Поносан сам наравно као што су поносни сви навијачи Црвене звезде на овај двомеч, али сам генерално поносан на све ово што смо урадили од клуба у последњих седам година, навео је он.

"Рекао сам на Скупштини пре две недеље да је Црвена звезда порасла као клуб у свим сегментима, да је порастао углед клуба у свим европским оквирима, направили смо сјајне резултате. Четири године играња Европе, трећа узастопна титула, близу смо и четврте. Порасли су нам коефицијенти, надам се да ћемо од лета бити 39. клуб у Европи, што нам омогућава лакши улаз у групну фазу, а то је аутоматски генерисање много већих прихода".

Према његовим речима, тржишна вредност играча је порасла, генерално оно што ме посебно радује је то да се вратило поверење у Црвену звезду.

"Синоћ смо добили поруке као да смо ушли у Лигу шампиона. Опет се верује Звезди као што се веровало 1990/91 године и мислим да је то један огроман бенефит за наш клуб. Рекао сам и пре два месеца, да Црвена звезда у последњих 25 година није имала овако добар тим, овако добре играче и то су показали у овом двомечу", истакао је Терзић.

Он је изузетно похвално говорио о раду тренера Дејана Станковића, о партијама Мирка Иванића и поручио да је сада најважније да се екипа окрене наставку сезоне на домаћој сцени.

"Морамо да освојимо дуплу круну и будемо што бољи у квалификацијама за Лигу шампиона. То нам је циљ, јер је јасно да смо порасли као клуб и да можемо да се надмећемо са свима у плеј-офу. Биће то тешки мечеви, увек у квалификацијама има много изненађења и дешава се да и боље екипе испадну, то је драж фудбала, само се надам се кола неће сломити на нама. У квалификацијама ћемо наступити као фаворити, бићемо озбиљни и професионални и надам се да ћемо се изборити. Према информацијама које имам, поново ће се играти двомечи", закључио је Терзић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво