Читај ми!

Милан иде даље, храброј Звезди недовољан реми од 1:1, Гобељић трагичар

Фудбалери Милана и Црвене звезде одиграли су нерешено на "Сан Сиру" 1:1 у реванш мечу шеснаестине финала Лиге Европе. Италијанска екипа иде даље, захваљујући бољем резултату у двомечу.

Упркос томе што у два меча није поражена од Милана, Црвена звезда завршава учешће у европским такмичењима ове сезоне.

Милан захваљујући голу више у гостима, пролази у осмину финала Лиге Европе и наставља поход на пехар другог најбољег такмичења на "старом континенту".

Упркос томе што су играли веома тврд меч, са доста фаулова и борбе за сваку лопту, далеко од тога да он није био веома садржајан и занимљив.

Није добро почело по Звезду, пошто је из једног безазленог шута, који би завршио далеко изнад и поред гола Борјана, Милан награђен пеналом.

Гобељић је у седмом минуту у блоку закачио лопту руком, а након помоћи ВАР-а, судија Манзано је досудио једанаестерац.

Френк Кеси је још једном ове сезоне потврдио да је најбољи пеналџија у екипи, пошто је послао Борјана у једну, а лопту у другу страну.

Деловало је као да ће рани гол донети стабилност и мирноћу у игри Милана, а у великој мери убити вољу играча Црвене звезде, али изабраници Дејана Станковића нису тако мислили.

Није се предавао шампион Србије, већ појачао интензитет у свим сегментима игре.

Мало више среће и наклоности ВАР-а недостајало је Звезди у 19. и 22.  минуту.

Прво је у 19. постигла гол, али је он због играња руком Радована Панкова поништен, да би три минута касније Бен из слободног ударца погодио пречку.

Огроман налет Звезде је ипак уродио плодом у 24. минуту. Мирко Иванић је проиграо Бена, а фудбалер са Комора је веома прецизним ударцем напокон савладао Донаруму. 

До краја првог полувремена обе екипе су створиле по једну шансу. Миланова је била опаснија, пошто је Борјан одбранио ударац Далоа унутар шеснаестерца српске екипе.

Са друге стране, Гелор Канга је себи својственим ударцем са велике дистанце послао лопту тик поред гола ривала. 

Милан је на полувремену увео Ибрахимовића и желео да што раније реши свако питање победника и пласмана у осмину финала.

Шведски нападач је у неколико наврата био опасност и претња по гол Милана Борјана, али је Звездина одбрана обратила довољно пажље у успела да лимитира једног од најбољих нападача на свету.

Тренутак за којим ће Црвена звезда дуго жалити и који је могао да донесе другачији исход, одвио се у 69. минуту. 

Након прекида, лопта је дошла до Бена, који је одлично шутирао, али је његов ударац на самој гол линији задњим напорима зауставио Донарума, лопта се одбила на волеј Марку Гобељићу, који са само пар метара, шутира веома непрецизно.

На жалост српске екипе и самог бека црвено-белих, то није било све што је могло да пође наопако. 

Гобељић је минут касније веома неопрезно стартовао и зарадио други жути картон и оставио своју екипу са десеторицом на терену. 

У последњих 20-ак минута, Звезда је и са играчем мање успела да парира Милану и у неколико наврата запрети, а најбоља прилика била је она коју је пропустио Александар Катаи у 82. минуту.

Италијанска екипа је успела да сачува своју мрежу, одбрани предност гола у гостима и са бољим резутлатом у двомечу, изборила пласман у осмину финала.

Чланови српске екипе имале су јаке протесте на одлуку шпанског судије да не дозволи корнер након истека трећег минута надокнаде, већ досуди крај меча.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи