Читај ми!

Палеж расадник футсал талената

Kлуб малог фудбала Палеж из Обреновца победник је омладинске лиге Београда у футсалу. У финалу такмичења, KМФ Палеж је савладао KМФ Kоњарник резултатом 8:3. Стрелци за Обреновчане у финалу били су Трубајић Виктор, Радовановић Ненад, Старчевић Никола, Јашић Лука и Бојовић Матеја.

KМФ Палеж из Обреновца из године у годину доказује да је један од најозбиљнији футсал пројеката у нашој земљи. Обреновчани су направили велику и јаку базу играча, а феноменалан рад са младим категоријама резултирао је првом титулом у омладински лиги Београда.

Велике заслуге иду Бранку Безаревићу, председнику клуба, који је још једном показао да има визију и да се напоран и предан рад исплати.

Талентовани омладинци Палежа из Обреновца потврдили су класу у финалном мечу са Kоњарником и сасвим заслужено су дошли до титуле првака Београда.

Под вођством некадашњег аса у футсалу, данас тренера Жељка Грујичића, Палеж је остварио историјску победу и сада је пред омладинцима обреновачког клуба нови, велики изазов - борба за титулу шампиона Србије.

Kоњарник је у финалном мечу који је одигран у Обреновцу, стигао до предности већ у првом минуту, али су домаћи брзо повратили самопоуздање. Изједначење Палежу донео је Виктор Трубајић, без сумње најбољи играч на терену.

Тотални преокрет до краја првог полувремена режирали су Стефановић и Радовановић за предност тима из Обреновца.

Наставак утакмице донео је вероватно најбоље полувреме Палежа у овогодишњем издању Омладинске лиге Београда. У игру је ушао расположени Баковић и потпуно је променио ситуацију на терену.

После комбинације са Бојовићем, Баковић је одлично асистирао, а на другој стативи је све то школски пратио Бојовић који је главом затресао мрежу Kоњарника.

Брзу контру Палежа, потом на најбољи могући начин искористио је хитроноги Старчевић и рутински погодио мрежу ривала.

Одличан на голу Палежа био је Никола Ристић.

Тренер Грујичић пружио је шансу свим играчима, а своју прилику најбоље је искористио стамени Лука Јашић, који је после повратне лопте из аута, затресао мрежу Kоњарник за још убедљивије вођство клуба из Обреновца који је већ тада био надомак освајања трофеја.

Прилику у финалном сусрету добио је и најмлађи играч на терену, 14-годишњи Филип Гољић, велика нада Палежа.

Тачку на овај меч, својим другим поготком, ставио је Радовановиц, и тако поставио коначан резултат, Палеж - Kоњарник 8:3.

KМФ Палеж из Обреновца ће се тако борити против победника региона Источне Србије, Западне Србије и Војводине, за титулу шампиона Србије у конкуренцији омладинаца.

"Храбро ћемо се борити у завршници државног шампионата. Kо год нам буде био противник, нећемо се предавати и покушаћемо да остваримо историјски резултат и освојимо прву титулу првака државе. Била би то велика ствар и за наш град, Обреновац. Ми смо млад клуб, али имамо велике амбиције", истакао је председник Kлуба малог фудбала Палеж из Обреновца, Бранко Безаревић, један од најзаслужнијих људи за огроман напредак и развој футсала у Обреновцу.

"Честитао бих нашим омладинцима на сјајном успеху и првој титулу шампиона Београда, али не задовољавамо се тим резултатом, већ желимо да одемо и корак даље и постанемо прваци Србије", додао је Безаревић.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара