Читај ми!

Омладинци Звезде гостују Анжеру у Лиги шампиона

Омладинци Црвене звезде, дечаци рођени 2003. године, које са клупе предводи Марко Неђић, сазнали су име ривала у оквиру првог кола Омладинске Лиге шампиона, реч је о екипи Анжера, а утакмица ће бити одиграна 2. или 3. марта у Француској.

Ова генерација црвено-белих је далеко најмлађи у елитном јуниорском такмичењу, али важи за једну од најталентованијих у последњој деценији, о чему сведочи чињеница да су првом тиму Црвене звезде већ прикључени - Марко Ћопић, Никола Станковић и Марко Лазетић, момци који ће на пролеће бити једни од главних адута Марка Неђића.

Подсетимо, дечаци рођени 2002. године су освојили Омладинску лигу Србије и тако омогућили да, сада, изабраници Марка Неђића, шампиони Кадетске лиге Србије, буду у прилици да одмеравају снаге са јуниорским екипама широм Европе.

Лига шампиона за младе је и ове године подељена на два дела - на стазу освајача лига и стазу Лиге шампиона, али овог пута се у оба дела игра нокаут систем, и екипе ће моћи да се укрсте тек у трећем колу, тачније у осмини финала, што значи да црвено-бели морају да елиминишу два противника да би стигли до тога, а игра се по једна утакмица. Први ривал је француски шампион Анжер.