Читај ми!

Сјајан меч у кишном Манчестеру, Сити савладао Вилу и преузео чело Премијер лиге

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Астон Вилу са 2:0, у одложеној утакмици првог кола Премијер лиге и преузели прво место на табели. Бернардо Силва и Илкај Гундоган стрелци за "грађане".

Фантастичну утакмицу одиграли су Сити и Астон Вила на тешком терену у кишном Манчестеру, а домаћи су на крају заслужено, али и помало срећно, дошли до тријумфа и нова три бода.

Екипа Пепа Гвардиоле већ 15 утакмица није изгубила у свим такмичењима, а последњи пораз у Премијер лиги доживела је још у новембру, па не чуди што су "грађани" преузели прво место на табели такмичења.

Иако је меч на "Етихаду" обиловао шансама на обе стране, решен је тек у самом финишу. Домаћин је био бољи ривал, али је и Вила у неколико наврата озбиљно припретила Едерсону.

Сити је повео у 79. минуту, а стрелац је био Бернардо Силва. Родри је излазио из пасивног офсајда и врло брзо одузео лопту Минсу, додао до Португалца који снажним ударцем тресе мрежу ривала.

Протести Виле нису донели промену резултата, али јесу искључење менаџера Дина Смита, којег је главни судија Џонатан Мос удаљио са терена.

Био је то први погодаку сезони за Бернарда Силву.

Коначан резултат поставио је Илкај Гундоган са беле тачке, пошто је претходно лопта у руку погодила дефанзивца Виле Кеша.

Сити сада има исти број бодова као и Лестер - 38, али "грађани" су први на табели због боље гол-разлике. Астон Вила је остала 11. на табели са 26 бодова, али и две утакмице мање у односу на Сити и чак три у односу на Лестер.

Прилику да врати прво место има Манчестер јунајтед, који касније вечерас игра у Лондону против Фулама.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво