Читај ми!

Ситију дуел са Јунајтедом и пласман у финале Лига купа

Фудбалери Манчестер ситија савладали су као гости градског ривала, екипу Јунајтеда, са 2:0 и четврти узастопни пут пласирали се у финале Лига купа. Противник екипи Пепа Гвардиоле у борби за први трофеј у сезони биће Тотенхем.

Много се очекивало од дербија Манчестера, а играчи обе екипе потрудили су се да свом тиму обезбеде место у финалу Лига купа. На крају, радује се плави део града, Сити је савладао Јунајтед са 2:0.

Иако се ради о Лига купу, Оле Гунар Солскјер и Пеп Гвардиола на терен "Олд Трафорда" извели су најјаче поставе.

За разлику од дуела у Премијер лиги, одиграног пре неколико седмица без голова и шанси, видели смо одличан фудбал, много прилика пред оба гола, а на крају и заслужен тријумф "грађана".

У првих 45 минута није било голова, бар не признатих, али чак у три ситуације је Мартин Еткинсон морао да поништи поготке - два Ситију и један Јунајтеду.

Уз то, Кевин Де Брујне погодио је стативу, док је сјајан ударац Бруна на другој страни одбранио голман Ситија Стефен.

Гости су повели у 50. минуту, када је Џон Стоунс налетео на центаршут Гундогана и телом спровео лопту у мрежу Јунајтеда.

"Ђаволи" су покушавали да дођу до изједначења, али се Сити одлично бранио. Коначан резултат поставио је Фернандињо у 83. минуту, па ће се Сити четврту годину узасто борити за трофеј у Лига купу.

Противник ће бити Тотенхем који је у уторак био бољи од Брентфорда (2:0), па нас у финалу очекује још један спектакл - дуел Гвардиоле и Мориња.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи