Читај ми!

Дејан Станковић за РТС: Жао ми је што се навикавамо на празне стадионе

Гостујући у јутарњем дневнику РТС-а тренер српског великана Црвене звезде Дејан Станковић говорио је о циљевима и плановима за 2021. годину, али и истакао да му је жао што се услед пандемије ковида-19 он и играчи полако навикавају на играње пред празним трибинама, што, како каже, за фиудбал није добро јер он постоји и игра се због публике.

После 22 године Дејан Станковић се у новој улози вратио у своју Црвену звезду, коју у фебруару очекује меч шеснаестине финала Лиге Европе против славног Милана. Хоће ли његов тим бити спреман за тај двомеч прво је питање за младог тренера.

”Црвена звезда ће бити спремна. И поред тога што смо извукли једног великана као што је Милан. То јће бити један европски дерби, сећамо се свега што је било између Звезде и Милана уназад и наш клуб ће за то бити спреман. Све је могуће, ја волим да кажем да је фудбал чудна игра. Респектујемо свакога али се нећемо повлачити, ни центиметар. Биће борба непрестана”, каже Станковић за РТС.

А хоће ли бити неких изненађења у смислу појачања?

”Радимо на томе. Црвена звезда као клуб заслужује да буде најбоља, како у домаћем првенству тако и у Европи као што је и показала у последњих шест утакмица, да може да се пита нешто., тако да ћемо и на наша појачања обратити пажњу. Нећемо ’лудовати’, али ћемо гледати да укомпонујемо у наш тим оно што нам треба. Верујем да ће бити неко пријатно и лепо изненађење за све навијаче Црвене звезде”, поручује Станковић.

Протеклу годину обекежила је борба са коронавирусом, која је у многоге отежала посао свима, па и фудбалу, и удаљила навијаче од трибина.

”Није лако. Домино ефекат целе ове ситуације се пребацио и на све гране спорта. Мени је жао што се полако навикакавмо да играмо на празним стадионима. Лако је навићи се на протокол, другачија путовања и све остало, али ми је жао што нема навијача јер је фудбал направљен због навијача, фудбал је уживање, фудбал је страст”, искрен је Деки, који додаје да сви у клубу жељно исчекују да све ово стане и да се публика врати тамо где јој је место - на стадион.

Познато је да је Дејан Станковић велики хуманитарац, као што је познато и да не воли о томе да прича. Ипак, постоји дужност да се то истакне да тренер Звезде и сада помагао и донирао респираторе.

”Ја кажем: ко може да помогне, нека помогне. Ја се никада тиме нисам хвалио, мада је било неких момената када се то другачије схвати. Мени не треба реклама, ја сам човек испуњен, знам ко сам и шта сам урадио у свом животу заједно са мојом фамилијом. Али ако могу ја да подстакнем некога да помогне, зашто да не?  У овом моменту је свака помоћ добро дошла и то се уради са срцем кад знаш да је неком потребно”, истиче Станковић и објашњава како се осећа у тим моментима.

”Осећате се лепо. Ми смо све то одлуке о давању помоћи доносили фамилијарно, и то је лепо јер се онда то преноси и на децу”.

Станковић сматра да је пандемија утицала да се људи ипак зближе.

”Фамилија је коначно дошла у први план, јер трчећи за послом и обавезама можда си запостављао и стављао са стране највеће вредности - а то је фамилија, а без ње нема напретка”, нагласила је легенда српског фудбала.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво