Читај ми!

Напредак увредио противника на Фејсбуку, Новопазарци разочарани и запањени

Утакмица између фудбалера Напретка и Новог Пазара у 19. колу Суперлиге у Крушевцу, упркос неким најавама, завршена је "фер и спортски", али је позитиван утисак покварен после меча непримереном поруком на званичној фејсбук страни домаћег тима.

Из Новог Пазара одмах су реаговали саопштењем и затражили да се огласиле највиши фудбалски органи.

"Нови Пазар је бодом освојеним у Крушевцу на најлепши начин завршио први део сезоне. Супротно најавама које су прво потекле од одређених фудбалских људи изван Новог Пазара и према којима је постојала оправдана сумња у објективност судијског тима који ће водити утакмицу Напредак – Нови Пазар, показало се да су стрепње биле безразложне", наводе из Пазара.

Из тог разлога је, како се истиче, Управни одбор ФК Нови Пазар одмах по завршетку утакмице под Багдалом изразио потребу да се још једанпут огласи.

"Захваљујемо се судијској четворци предвођеној Данилом Грујићем на одличном обављеном послу и заиста беспрекорном суђењу. Били бисмо презадовољни да на свим наредним утакмицама које будемо гостовали или били домаћини имамо овакво професионално и добро суђење. Наше сумње подстакнуте тврдњама из више извора нису се обистиниле. Због тога се извињавамо целокупној фудбалској јавности и Фудбалском клубу Напредак и уједно велико хвала домаћину на изванредном гостопримству, као и на фер и коректној игри."

"На делу су показали да су били и остали пример како се дочекује дугогодишњи спортски ривал. Међутим, непријатно смо изненађени да се на званичној фејсбук страници Напретка одмах по завршетку утакмице појавио натпис – 'Рука руци, нисмо Турци'. Напредак 0:0 Нови Пазар". Запањени смо да се на овакао увредљив и националистички начин извештава фудбалска јавност о резултату једне утакмице."

Непримерено је и није у спортском или било којем духу да се вређа клуб богате традиције, какав је Нови Пазар, наводе из клуба.

"Да се којим случајем оваква нетолерантност намерно поткрала Новом Пазару завршили бисмо на стубу срама и зарадили осуду целокупне јавности. Зато ћемо од највиших фудбалских органа тражити да одмах реагују и спрече уплитање непримереног и националистичког речника према спортском Новом Пазару", закључују из ФК Нови Пазар.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи