Читај ми!

Џајић и Терзић: Милан је фаворит, али...

Почасни председник ФК Црвена звезда Драган Џајић, као и спортски директор Звездан Терзић, изјавили су да је екипа Милана, са којом се српски клуб састаје у нокаут фази Лиге Европе, фаворит, али да ће црвено-бели бити достојан ривал.

Жребом у Ниону одлучено је да се Црвена звезда састаје са Миланом у шеснаестини финала Лиге Европе. 

"Лига Европе није била никада квалитетнија него ове сезоне. Сви повлашћени клубови по квалитету реално припадају Лиги шампиона. Прижељкивали смо да извучемо неког од слабијих противника, то су: Клуб Бриж, Ренџерс, ПСВ и Динамо, међутим, када је већ морао да дође неки снажан противник, мислим да смо добили најатрактивнијег могућег. Милан је уклопљен у светлу традицију Црвене звезде, а наши навијачи су везани за све утакмице које смо одиграли против италијанског великана", рекао је Терзић за клупски сајт.

Он је додао да ово није право време за играње против њих, јер дуго времена нису били квалитетнији него сада када доминирају лигом, када су први на табели са осам победа и три нерешене.

"Стабилизовали су се као клуб и вратили се на стазу старе славе. Ипак, Црвена звезда је велики клуб и ко год буде одмеравао снаге са нама неће му бити лако. Прву утакмицу играо као домаћини 18. фебруара. Реванш је седам дана касније, а ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да из тог двомеча изађемо као победници. Милан је фаворит, али имаће тежак посао против Звезде", истако је Терзић.

Неко ко је много пута у каријери играо и ко веома добро познаје екипу Милана је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

"По завршетку жреба сам му рекао, сада имаш шансу да победиш Милан, избациш их из такмичења и кандидат си за клупу Интера. Ово је велика прилика за нас, и утакмице које ће бити уписане у историју. Сви ми који смо актери на директан или индиректан начин, морамо да дамо свој максимум да навијачи Црвене звезде буду поносни на нас", закључио је Терзић.

Легендарни фудбалер Звезде и њен почасни председник Драган Џајић, рекао је да је Милан посластица за Звездине навијаче.

"Пре почетка жреба за шеснаестину финала Лиге Европе рекао сам да су сви потенцијални противници тешки. То су клубови који имају феноменалне резултате у својим земљама, који су их довели до такмичења у Европи. Што се тиче Милана, ради се о великом клубу, ове године су у успону у италијанском фудбалу, после неколико година у којима нису имали доминантну улогу. Противник је за наше навијаче, али и за Европу велико име. Много би нам значило уколико бисмо могли да играмо пред публиком", рекао је Џајић за клупски сајт.

"Што се тиче самог исхода рано је да се говори о томе. Црвена звезда се састајала са Миланом и пружала добре партије, сви се сећају тих утакмица. Најбитније у овом тренутку је да се смо у шеснаестини финала Лиге Европе и присутни међу највећим европским екипама. Играчима ће много значити овакве утакмице у којима стичу искуство", рекао је Џајић.

Предност је што је шеф стручног штаба Дејан Станковић толико година провео у италијанском фудбалу, који одлично познаје, навео је Џајић.

"Сигурно да ће учинити све да Црвена звезда буде достојан ривал Милану. Фудбал је на овим просторима увек у хендикепу у односу на европски, с обзиром на велике паузе. Верујем да ће Дејан Станковић на прави начин припремити екипу и спремно дочекати утакмицу", закључио је Џајић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво