Читај ми!

Јирген Клоп променио мишљење о ВАР-у: Мислио сам да је добра ствар...

Тренер Ливерпула Јирген Клоп каже да је променио мишљење о ВАР систему, за који је некада сматрао да је добра ствар за фудбал.

Ливерпул је последњи меч групне фазе Лиге шампиона играо у Данској против Мидтјиланда. Утакмица је завршена нерешеним резултатом 1:1, а главну улогу на утакмици имао је ВАР.

"Црвени" су повели голом Салаха у 55. секунди, а исход утакмице у другом полувремену обликовао је "Видео судијски помоћник" - досудио пенал за данску екипу, а онда и поништио два поготка, по један на обе стране.

"Био сам један од оних који су говорили да је ВАР добра ствар. Сада нисам више толико сигуран. Али, сада га имамо", рекао је немачки тренер после утакмице.

Као једну од главних замерки на систем, Клоп је навео да прегледавање спорних сутуација предуго траје.

"Предуго је трајало. Можда су одлуке на крају исправне, али је превише компликовано. Гледали су снимак три-четири минута, а играчи су стајали на хладноћи. То заиста не помаже", рекао је Клоп.

ВАР је из недеље у недељу у жижи љубитеља фудбала. Док неки сматрају да игра мора да трпи, како не би била угрожена регуларност, односно праведност, утакмица, други тврде да "компјутеризација" није у духу фудбалске игре и у великој мери негативно утиче на ритам мечева.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво