Читај ми!

Станковић: Јунајтед бих волео касније, али не зато што их се плашим

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић најавио је да ће његов тим јуришати на бодове и против Слована у Чешкој у 6. колу групне фазе Лиге Европе.

Црвено-бели у четвртак од 21 сат гостује екипи Слована из Либереца у истоименом граду у оквиру последњег кола групне фазе Лиге Европе.

"Из много углова је ова утакмица битна, да би се наставио раст Црвене звезде у глобалном смислу - као тим, као клуб и наравно ту спадају и бројеви који нам могу омогућити да у следећој години будемо повлашћени. Ми улазимо у меч као да нам бодови требају да бисмо прошли групу. То ће публика видети по формацији, односну и приступу", казао је Станковић.

"Идемо тамо као да је кључна утакмица за пролаз. Желимо да одиграмо праву утакмицу и да донесемо бодове на Маракану. Фудбал је чудна игра, али приступ и екипа ће бити права и као што би рекла деца играмо "за право" и од тога нећу одустати ни центиметар", рекао је Станковић за клупски сајт.

Он је навео и да Звезда може да рачуна на већину играча пред дуел у Либерецу.

"Мени је много драго, јер сам доста пута истицао да је здравље наших момака на првом месту и да нећемо никог враћати на слиу или убрзавати његов опоравак да би га имали што пре на терену. Желим да када изађу на терен буду сто одсто спремни и да не ризикујемо ништа. Тако је и било, вратило се доста момака и једини који је ван строја је Катаи, али ће се и он убрзо вратити", рекао је Станковић и додао зна у ком саставу ће играти сутра.

"Немам дилему око састава, знам тим за сутра. Спремали смо се, данас ћемо радити на ситницама и прекидима и спремни смо за пут. Иванић и Родић нису сремни за 90 минута и нећемо ту ризиковати. Тренирали су задњих седам дана са екипом, тако да су на завидном нивоу, али нису спремин за јаких 90 минута", навео је он.

Шеф стручног штаба Звезде осврнуо се и на жреб у шеснаестини финала Лиге Европе који ће бити одржан 14. децембра.

"Нема неких жеља, не зато што се не плашим, већ нисмо о томе још размишљали. Желимо да одиграмо против Либереца, па ћемо онда видети кога ћемо извући. Сигурно је да би желео што лакшег противника где можемо да се такмичимо и да покажемо оно што смо урадили у групи", рекао је Станковић.

"Сигурно је да ту има огромних 'бомби' које су у врху европског клупског фудбала, тако да ако можемо то да избегнемо, што да не. Ако може касније Манчестер јунајтед било би супер, сада бих волео нешто приступачније. Не бих да звучим погрешно, океј може Јунајтед, али не зато што их се не плашим и да кажем да то можемо да прођемо. Ја сам реалиста у животу, то би свакако била фантастична утакамица и искуство за нас, али ајде касније", закључио је Станковић.