Читај ми!

Штулић, првенцем у сениорској конкуренцији, донео победу Партизану

Фудбалери Партизана савладали су Чукарички са 1:0 у мечу 17. кола Линглонг Суперлиге Србије. У првом мечу дана Војводина је, такође, са 1:0 савладала Мачву.

Прави првенствени дуел две екипе. Тврда и чврста утакмца тимова жељних надигравања. Партизан је имао већи посед током целог меча. Константно је притискао противника. Чукарички, иако је пре свега желео да сачува свој гол, није се либио да нападне и угрози Стојковића. Из такве игре створено је неколико прилика пред оба гола, али је изостала реализација. У финишу црно-бели су успели да стигну до победе и важна три бода.

Прво полувреме отворила је велика прилиа за Чукарички који је могао да поведе после само 20 секунди игре. Пала је одбрана Партизана, али гост није успео да стигне до предности.

Потом су црно-бели преузели иницијативу, кружили су око шеснаестеца противника, али изостала је реализација. Паризан је играо без класичног шпица што донекле осликава слику на терену. Праву стопостотну шансу за црно-беле пропустио је Бањак када се нашао сам испред голмана Чукаричког.

Други део игре поново је великом шансом отворио Чукарички. Бирманчевић је био сам испред Стојковића, шутирао је, али је голман црно-белих успео да одбије лопту у корнер.

Уласком Суме Партизан је добио на разноврсности у нападу, већ после неколико минута игре после добре акције на левој страни шутирао је Обрадовић, али његов покушај завршава крај гола.

Чукарички је стрпљиво вребао своје шансе, а умало им Стојковић није поклонио велику прилику, када се поиграва испред свог гола и некако успео да избаци лопту. Она долази до играча Чукаричког, али након лоше реације ова прилика је отишла у неповрат.

У последњих десет минута црно-бели су буквално опседали гол гостију. У 86. минуту капитулирала је одбрана Чукаричког. Мат у три Потеза, Јојић до Суме, овај проналази Штилића који са пет метара шаље лопту иза Петровића.

До краја меча црно-бели су наставили са нападима у жељи да приведу меч крају и нису дозволили противнику да створи озбиљнију прилику.

Суперлига 17. кола:

Петак:
Напредак - Вождовац 3:1

Субота:
Војводина - Мачва 1:0
Партизан - Чукарички 1:0

Недеља:
13.00 Инђија - Спартак
13.00 Јавор - ТСЦ
13.00 Младост - Нови Пазар
14.00 Радник - Пролетер
14.00 Златибор - Црвена звезда

Понедељак:
13.00 Бачка - Металац
13.00 Рад - Раднички Ниш

Табела: Црвена звезда 44 бода, Партизан 38, Војводина 36, Чукарички 29, Пролетер 29, Спартак 27, Вождовац 27, Металац 25, Младост 22, ТСЦ 21, Радник 21, Раднички Ниш 21, Јавор 18, Инђија 18, Нови Пазар 17, Напредак 16, Златибор 15, Рад 13, Мачва 11, Бачка 8.
 

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара