Читај ми!

Мијаиловић и Караси задовољни игром и пласманом Црвене звезде у нокаут фазу

Након пласмана Звезде у нокаут фазу Лиге Европе своје имресије нашем репортеру Душану Албијанићу изнели су председник клуба Светозар Мијаиловић и легенда Станислав Караси. Обојица су били задовољни пласманом и освојеним бодовима у групној фази. Наглашено је да је Звезда остварила зацртани циљ пре старта квалификација.

Да ли сте ви пре почетка квалификација очекивали да Црвена звезда дође до друге фазе?

"Искрено говорећи јесам. Очекивали смо. Црвена звезда је зацртала тај план и да се пласира у групну фазу једног европског такмичења. Додуше то смо остварили на тежак начин у условима кад није било лакo играти фудбал", рекао је Мијаиловић.

Заиста су били тешки услови. Ковид-19, сва та путовања. Све се то одражавало и на играче, међутим, смогли сте снаге и Звезда је у нокаут фази Лиге Европе.

"Прво треба честитати нашим момцима који су изнели главни терет и нашој струци која их је водила, и клубу који је одрадио да се створе сви услови да се оствари овакав резултат. Најбитније је што смо показали карактер у време ове велике кризе и када је фудбал заиста оштећен што не присуствују гледаоци који су увек били саставни део."

Успех је тиме и већи јер је Црвена звезда увек имала подршку навијача у тим кључним утакмицама.

"С друге стране били смо хендикепирани јер квалификационе утакмице нисмо одиграли на свом стадиону, осим прве. Нисмо имали право на реванш. Додуше то су били услови и за све остале који су са нама такмичили. Али за нас је то посебно било битно јер смо на гостујућем терену остварили пласман у групну фазу. Ево освојили смо десет европских бодова што је изузетан успех у овим такмичењима."

Други пут сте у нокаут фази Лиге Европе. Нећете сигурно стати овде покушаћете да и у нокаут фази покажете да Црвена звезда има снаге и моћи, а надам се да ће тада ситуација са коронавирусом бити повољнија и да ће публика напокон доћи на наш највећи стадион и сугуран сам да ће вам тада бити лакше.

"Сви се надамо. Видели сте вечерас. Тим који је изашао против нас, тим из Бундеслиге, то је неупоредиво са условима у којим играмо и европска елита долази на наш стадион. Оно што је најбитније у свему овом, показали смо да српски фудбал има перспективу. Да смо погурали све оно што је битно за фудбал у Србији и да смо на тај начин обезбедили да и други клубови имају рејтинг и да под повољнијим условима играју европске утакмице."

„Верујем да је перспектива пред овим тимом. Поготово јер има младе играче који ће моћи да стасају на европској сцени. То је кључ како се прави једна екипа", закључио је Мијаиловић.

Господине Караси да ли сте задовољни вечерашњом утакмицом?

"Ја сам увек задовољан када се иде даље и када се лепо игра. Мислим да је Звезда данас одиграла тактички добру утакмицу. Да је противник играо тако како је и Звезда играла. Да је оно што је битно да смо се квалификовали за даље такмичење, морам да кажем изненађујуће лако", рекао је Караси.

Није лако освојити у групној фази десет бодова. Без обзира на слабе игре Гента, Звезда је имала јаку групу.

"Не треба да се поредимо са неким другим клубовима. Оно што се види је напредак Црвене звезде током целог квалификационог циклуса и то је био подстрех за ову групну фазу и ја се надам да ће Звезда да освоји много више бодова него што други предпостављају."

Критиковали сте игру Црвене звезде против Тиране на почетку квалификација. Увек кажете оно што јесте свидело се то некоме или не. Да ли ви видите напредак Црвене звезде од те прве утакмице до ове са Хофенхајмом?

"Ја не критикујем, ја видим оно што је слабо и желим да помогнем Црвеној звезди, свом клубу, тренеру, колико он може да разуме. Међутим, изгледа да су они разумели то и да после тога Звезда је побољшала игру. Звезда више не личи на онај тим када се почело. Једноставно развија се све боље и боље и ја очекујем да ће бити боље и у наредном циклусу."

Успех је још већи јер Звезда на утакмицама није имала подршку својих навијача, они су увек били у моментима када се ломио резултат кључни фактор за игру.

"Довољно је било и ово што навијачи раде ван стадиона и чују се гласовима. То је најважније да осете да нису сами и да једноставно помогну онолико колико они то могу, да играчи осете тај звук. Звездина екипа је прилично млада, ако не рачунамо неколико играча који су старији и да је то подстрек за будуће клинце који улазе полако и очекујемо тек да се покажу у овом циклусу који долази."

Црвена звезда 15. фебруара игра први меч шеснаестине финала. Можете ли са ове дистанце да кажете да ли Звезда може да направи корак даље?

"Мислим да можемо. Ја очекујем да ће Црвена звезда сигурно боље да игра и да ће имати боље резултате, поготово на страни", закључио је Караси. 

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи