Читај ми!

Станковић "закувао“ зимницу, Звезда оверила пролеће у Европи

Црвена звезда је освојеним бодом у дуелу са Хофенхајмом обезбедила друго место у групи и пласирала се у елиминациону фазу Лиге Европе. Утакмица није била атрактивна, али циљ је остварен и памтиће се само резултат.

Црвено-бели су желели бод и остварили су циљ. Екипа се организовано бранила и вребала своје шансе из контранапада. Противник је у таквој игри био опаснији, створио је неколико изгледних прилика, али Борјан је вечерас био непрелазан.

Високи пресинг Хофенхајма на старту меча збунио је играче Звезде. Ипак, брзо су се ослободили притиска и кренули ка голу противника. Блок испред Борјана одлично је функционисао па голман црвено-белих није имао превише посла.

Ипак, Звезда је пре свега водила рачуна о одбрани, а у нападу шта се уради, а урадило се мало тога.

Хофенхајм је притиском на задњу линију одбране успео да поремети организацију игре наше екипе.

Звезда је одговорила такође притиском на одбрану противника и неколико пута освојила лопту, створено је неколико полуприлика, али није било озбиљнијих шанси. Тактичко надмудривање два тренера завршено је без победника, или обојица су победила.

У првом делу игре Хофенхајм је био бољи. Створио је противник више прилика пред голом Звезде. С друге стране, црвено-бели су упутили само један ударац ка голу противника.

Звезда је стрпљивом игром тражила своју шансу, пре свега из контранапада, није је дочекала. Имала је наша екипа неколико прилика, али усамљен је био Фалчинели у нападу и није могао да се сам избори са одбраном противника.

У наставку црвено-бели су у потпуности препустили средину терена противнику, који је све чешће био пред голом Борјана. Хофенхајм је имао иницијативу. Међутим, Звездина одбрана је била изузетно дисциплинована и успела је да затвори све прилазе голу. Непрелазан је био Борјан, који је у неколико наврата крајњим напором успео да сачува своју мрежу.

На крају задовољство на лицима играча обе екипе, Звезда је оверила европско пролеће, а Немци прво место у групи.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара