Читај ми!

Реалу ”виси” пролаз даље, Салцбургов тријумфални марш кроз Москву

Фудбалери Реал Мадрида доживели су пораз на гостовању у Кијеву против Шахтјора од 2:0 и тиме знатно умањили своје шансе да се пласирају у нокаут фазу Лиге шампиона. Салцбург срушио снове Николићеве Локомотиве убедљивом победом у Москви - 1:3.

Реал је био под притиском, а као много пута ове сезоне под истим је и пао, те изгубио врло важан дуел и довео у питање пласман у другу рунду.

Иако је ”краљевски клуб” био знатно офанзивнији ривал са далеко више шутева ка голу ривала (16:7), и који је већ у петом минуту преко Асенсија погодио стативу, у другом делу сусрета уследио је прави потоп белих.

Прво је Дентињо у 57. минуту начео и шокирао госте из Мадрида, да би их у 82. минуту својим голом докрајчио Соломон.

Овај тријуфм ”рудара” посебно је значајан и у евентулном кругу са славним шпанским клубом, јер су пред последње коло изједначени на табели (по седам бодова), али ипак у предности након победа у оба међусобна дуела (подсетимо, славилио је Шахтјор у Мадриду са 2:1).

Много тога везано за расплет у групи Б зависиће и од дуела првопласиране Борусије из Менхегладбаха (8 бодова) и последњепласираног Интера из Милана (два бода), који је у току.

Што се тиче првог дуела дана у групи А, Салцбург се сигурном и убедљивом победом над Локомотивом у Москви од 3:1 укуљчио у борбу за пласман у другу фазу или бар селидбу у Лигу Европе.

На крилима расположеног двоструког стрелца Мергима Берише (погађао у 28. и 41. минуту), аустријски шампион је лакше него што је било ко то очекивао остварио изузетно важну победу у Москви.

Истина, екипа српског тренера Марка Николића покушала је да се врати и реализованим пеналом Миранчука дошла на само гол заостатка у 79. минуту, али је ипак Адеми постигао трећи гол за госте само два минута касније и дефинтивно решио победника сусрета.

Локомотива је дакле остала на освојена три бода, Салцбург са вечерашња три је на трећем месту са четири бода.

Другопласирани Атлетико из Мадрида (шест бодова) тренутно на свом терену игра против лидера групе Бајерна из Минхена (свих 12 бодова).

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво