Читај ми!

Бечка Аустрија у великом финансијском проблему

Аустријском фудбалском прволигашу "Аустрија" из Беча криза изазвана коронавирусом задала је тежак ударац по финансије, са огромним "минусом" у буџету за текућу пословну годину. Клуб је, због финансијског проблема, израдио каталог мера којим треба да се осигура повратак у европска такмичења.

Након дербија, у којем су против локалног ривала Рапида изборили један бод, уследио је прави шок, пошто је саопштено да је у прошлој сезони остварен огроман минус од чак 18,884 милиона евра.

Актуелно стање у буџету пре пореза, камата и отписа, такође, је јасно негативан са минусом од 11,903 милиона евра.

У извештају се наводи да су отпали један велики национални и један међународни спонзор.

Актуелна корона криза, како се наводи, отежава наплату потраживања од стране клуба.

На основу тих губитака због изостанка новца од два велика спонзора настала је двоцифрена милионска рупа у буџету клуба са дугом традицијом и бројним државним титулама.

Такође, због корона мера клуб је претрпео огромне изостанке прихода и имао је додатне трошкове од марта па све до актуелне сезоне.

"Пословни модел Аутрија био је увек заснован на редовном учешћу у европским такмичењима и на трансферима. Ти приходи су у сезони 2017/2018, када је клуб последњи пут ушао у групну фазу Лиге Европе износили 11,5 милиона евра, и тиме више од једне трећине тадашњих прихода", наводи се у саопштењу.

Клуб је, због финансијског проблема, израдио каталог мера којим треба да се осигура повратак у европска такмичења.

"Једна од тих мера је да заједно са стратешким партнерима осигурамо да клуб може да се развија редовним учешће у европским такмичењима и уз трансфере", наводи се у саопштењу.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи