Читај ми!

Звезда савладала Гент и најавила ново европско пролеће

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Белгији екипу Гента са 2:0 у мечу четвртог кола групне фазе Лиге Европе. Српски шампион се после треће победе у групи налази надомак пролаза у нокаут фазу европског такмичења.

Црвена звезда је уписала и трећи тријумф у само четири меча у групном делу Лиге Европе, чиме је готово извесно изборила нокаут фазу такмичења.

Изабраници Дејана Станковића, упркос бројним кадровским проблемима, савладали су Гент са 2:0 и учврстили бар друго место у Групи Л.

Почело је сјајно по српског шампиона, који је повео у првом минуту.

Након уигране акције после корнера, лопта долази до Његоша Петровића, који у њему препознатљивом стилу, шаље "пројектил" ка голу ривала и вара голмана Гента.

Црвено-бели су се потом повукли, препустили иницијативу ривалу, али се веома дисциплиновано бранили.

Гент јесте с времена на време шутирао и претио Звезди, али су то углавном били мање опасни шутеви, с којима је Борјан лако излазио на крај.

Најбољу шансу за гол домаћин је имао у последњем минуту првог полувремена, али је Букаријев ударац главом Борјан акробатски одбранио.

Сличан однос снага био је и у другом полувремену. Звезда је стрпљиво чекала шансу из контранапада или прекида и ту шансу и дочекала.

Играо се 58. минут, када је Фалчинели, готово сам на противничкој половини, лукаво изборио корнер.

Бен је извео ударац из угла, а најбољи у скоку у противничком шеснаестерцу био је Немања Милуновић.

Други гол донео је још више самопоуздања српској екипи, која је до краја меча успешно одолела налетима белгијске екипе и остварила тријумф.

Звезда трећом победом у Групи Л Лиге Европе бележи девети бод и готово извесно осигурава пролаз у нокаут фазу такмичења.

Наредни меч у европском такмичењу изабраници Дејана Станковића играју за седам дана, када у Београд долази немачки Хофенхајм.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара