Читај ми!

Десеткована Звезда у Генту јури европско пролеће (18.55, РТС 1)

Фудбалери српског шампиона Црвене звезде играју вечерас у Белгији против Гента меч четвртог кола Лиге Европе. Меч који екипу Дејана Станковића може знатно приближити другој фази такмичења почиње у 18.55, уз директан пренос на РТС-у.

Са пуно проблема и без пет стандрадних првотимаца црвено-бели отишли су у Белгију, где их чека дуел са Гентом.

Истог ривала Црвена звезда савладала је у Београду пре три недеље и то тешком муком - 2:1

У односу на тај дуел тренер Дејан Станковић неће моћи да рачуна на четири стартера, међу којима су и два стрелца - Канга и Катаи (преостала два су Гобељић и Саного). Уз то, стандардни леви бек Милан Родић је ван терена дуже време због коронавируса.

И поред тих значајних проблема, српски шампион ће у Белгији покушати да оствари повољан резултат, а можда чак и осигура ”европско пролеће”, за шта ћему бити неопходна победа.

"Много пута до сада поновио сам да имамо 20 стартера. Знам које смо играче оставили код куће и колико они значе за Звезду, али нема алибија. На нама је да се адаптирамо на ситуацију. Имамо екипу која ће се супротставити Генту и која је спремна за утакмицу. Нећемо да потцењујемо Гент, мислимо да су квалитетни, али нећемо се бранити", рекао је Станковић, који се после два меча суспензије враћа на клупу најтрофејнијег српског клуба.

Звездин тренер додао је да је Гент једна од бољих екипа у групи и њихов проблем није игра, већ резултат.

"Требало је да освоје више бодова него што табела показује, када се узме у обзир њихов квалитет. Не можемо да се концентришемо на један резултат, иако реално кажем - реми би нам одговарао. Циљ нам је да одиграмо добру утакмицу и останемо непоражени. С друге стране, они ће сигурно ићи на победу, тако да ћемо бити спремни за све што се дешава на терену и покушаћемо да одговоримо на прави начин", казао је он и поновио да је циљ у Лиги Европе да се прође у другу фазу и презими у Европи.

После три одиграна кола у групи Л први је Хофенхајм са свих 9 бодова, Звезда на другом има 6, трећи је Либерец са 3, док је Гент последњи без бодова.

Директан пренос меча Гент - Црвена звезда је у 18.55 на Првом програму РТС-а.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво