Читај ми!

Гол Асана довољан за пласман Партизана у четвртфинале Купа

Велика борба, много пропутених прилика и један погодак - Партизан је у четвртфиналу Купа Србије. Такума Асано постигао је једини гол на утакмици у Горњем Милановцу, којим су црно-бели савладали Металац.

Партизан се пласирао међу осам најбољих екипа у Купу Србије. Црно-бели су у Горњем Милановцу били бољи ривал, створили више прилика од Металца, а на крају је одлучио погодак Такуме Асана.

Потпуну теренску иницијативу имали су изабраници Александра Станојевића у првих 45. минута дуела у Горњем Милановцу. Ипак, игра црно-белих није била на врхунском нивоу, помало и захваљујући квалитету терена.

Тренер Металца Жарко Лазетић определио се за дефанзивну варијанту. Домаћи су добро бранили свој гол, али су потпуно занемарили игру у нападу, па голман Партизана у првих 45 минута готово да није имао контакт са лоптом.

Црно-бели су прве прилике створили средином првог дела, али је ударац Холендера одбранио Пулетић, док је шут Јојића отушао преко гола Металца.

Партизан ипак стиће до поготка и то у 44. минуту. Здјелар је упослио Асана, који је био помало себичан, што се испоставило као добра ствар пошто је Јапанац прелепим ударцем левом ногом затресао мрежу противника.

Домаћин је у наставку заиграо знатно офанзивније и ангажованије, што је и утакимицу учинило далеко занимљивијом.

Металац је први пут припретио у 51.минуту, али је ударац Антонијевића некако укротио Немања Стевановић.

Партизан је до краја меча имао још неколико прилика да обезбеди тријумф. Асано и Холендер могли су да савладају Пулетића, али нису имали среће.

На крају, остало је 1:0, па је Партизан минималним резултатом изборио пласман у четвртфинале Купа Србије.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво