Читај ми!

Звезда славила у дербију у Новом Саду и ”погурала” Партизан на друго место

Шампион и лидер Суперлиге Црвена звезда славила је у Новом Саду против Војводине резултатом 0:2, у дербију 15. кола. Стрелци Гајић у првом и Бен у другом делу меча.

Дуел две првопласиране екипе оправдао је очекивања што се борбености и тактичког надмудривања два тренера тиче, а када је реч о ономе што се броји, а то су голови, виђено их је укупно два и оба су била дела гостију из Београда.

Најављивао је Ненад Лалатовић да ће његови играчи учинити све да нанесу Звезди први пораз у сезони, али их је ”пресекао” рани гол од неочекиваног играча тима Дејана Станковића.

Био је то Милан Гајић, који је након продора по десној страни и фокусирања играча Војводине на остатак навале београдског тима, отишао до самог краја и уз пуно среће (лопта је закачила некога у блоку) успео да савлада Вуклиша у 26. минуту за 0:1.

У наставку је домаћи састав био је видно агресивнији и офанзивнији, али је највише претњи по Борјанов гол било из прекида (углавном Дринчићевих). Ипак, не и неког вредног поготка.

Све дилеме око победника отклонио је Ел Фарду Бен тако што је реализовао пенал у 75. минуту за 0:2, који ји претходно изнудио Вељко Николић ”навукавши” Ђуричина да га обори у казненом простору у не баш опасној ситуацији.

Овим тријумфом Звезда је дошла до 41. бода што јој омогућава да и даље суврено држи прво место на табели, али и да ”пошаље” Војводину на треће место (30 бодова) и на индиректан начин помогне Партизану да се попне на друго место, пошто сада црно-бели имају 32 бода.