Читај ми!

Звезда ”окренула” Златибор у финишу и остала жива у Купу

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Купа Србије, након што су после великог преокрета у другом полувремену победили екипу Златибора из Чајетине са 4:2 (0:1).

После много проблема, великог заостатка и тек након великог напора у другом делу игре, српски шампион изборио је место међу 16 најбољих екипа у Купу Србије.

Златибор се, логично, орјентисао на на дефанзиву и надао да из контри и полуконтри може да изненади фаворизованог ривала.

То им је, поред врло добре и организоване одбране свог гола, једном пошло за руком у првом полувремену, када је Вассилије Јањић у 31. минуту донео предност свом тиму одличним ударцем са 15 метара.

Шок за српског првака био је још већи након 56. минута, када је Урош Милорадовић главом дуплирао предност и донео великих 0:2!

Међутим, Звезда је ипак имала одговор, и то веома брз и конкретан.

За свега два минута предност Златибора је неутралисана.

Прво је Мирко Иванић одлично, али пре свега прецизно шутирао по земљи на повратну лопту Фалчинелија у 71. минуту, а онда на оштар центаршут Милуновића са десне стране најспретнији и најбоље постављен био је Алекса Вукановић, који са пет метара погађа у 73. минуту за 2:2!

Потпуни преокрет догодио се у 84. минуту, када је штопер Радован Панков био добро постављен и са метар од гола петом лопту послао у мрежуи Чубраковића.

Претходно је сјајно Иванић послао лопту ка Милуновићу, овај ју је вратио у шеснаестерац, Павков покушао ”маказицама” а на правом месту био је Панков.

Коначних 4:2 дело је младог резервисте Андрије Радуловића, који је одузету лопту на половини гостију сместио у мрежу лепим ударцем са двадесетак метара у 86 минуту овог узбудљивог и ефикасног меча. 

Жреб за осмину финала Купа Србије је у уторак у подне.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво