Читај ми!

Неисплатива инвестиција – Јувентус жели да прода Роналда

Само две године пошто је стигао у Јувентус, један од најбољих фудбалера свих времена Кристијано Роналдо би могао да напусти "стару даму". Јувентус не жели да продужи уговор са Португалцем и он би већ на крају сезоне могао да буде продат.

Роналдо је 2018. стигао из Реала у Јуве за сто милиона евра, а само две сезоне касније би његова епизода у црно-белом дресу могла да буде завршена.

Како пишу шпански, италијански и британски медији, управа клуба не планира да понуди продужетак сарадње 35-годишњем голгетеру, пошто његов уговор истиче 2022. године.

У Торину планирају да га продају на крају сезоне како би повратили део новца од великих улагања у овог играча. Португалац јесте направио маркетиншки "бум" од доласка у клуб, али проблем представља његова плата, која годишње износи 31 милион евра.

То је готово четири пута више од другог најплаћенијег играча, Матајса де Лихта, а процена је да даља улагања у сада већ ветерана не би била исплатива.

Роналдо је доведен да би помогао екипи да освоји Лигу шампиона, прву после 1996. године, али у томе није успео. Јувентус је наставио доминацију у Серији А, што није довољно за породицу Ањели која је власник клуба.

Није познато где би могао да настави каријеру, његов бивши клуб Манчестер јунајтед је заинтересован, ту је и ПСЖ, као и могућност одласка у америчку МЛС лигу.

Човек који је, поред наведених екипа, играо још за лисабонски Спортинг и Реал Мадрид, наступио је 94 пута за Јуве у свим такмичењима и постигао 71 погодак.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво