Читај ми!

Марадона у болници због депресије, није заражен коронавирусом

Легендарни аргентински фудбалер и тренер Дијего Марадона хоспитализован је у болници у Ла Плати. Главни разлог његовог одласка у болницу није коронавирус, а примљен је у болницу надомак Буенос Ајреса због симптома депресије, само три дана после свог 60. рођендана.

Дијего Марадона је последњих година имао здравствених проблема због два срчана удара и хепатитиса.

Пре неколико дана, Марадона који је недавно напунио 60 година, на кратко је присуствовао утакмици своје Химнасије Ла Плате, а на утакмицу је дошао у пратњи телохранитеља, без чије помоћи није могао да се креће.

Медији наводе да је у протеклих неколико дана имао проблем са апетитом и да је заједно са породицом и лекарским тимом одлучио да оде у болницу.

АП је сазнао из добро упућеног извора блиског Марадони који је захтевао анонимност да здравствено стање великог фудбалера није "озбиљно".

"Већ недељу дана је веома тужан и одбија да узима храну", рекао је АП извор и додао да је Марадонин лични лекар Леополдо Луке одвео бившег фудбалера у болницу у Ла Плати, 40-ак километара јужно од Буенос Ајреса, да би га подвргнуо детаљним медицинским прегледима.

Прошлог петка аргентински фудбалер напунио је 60 година и тог дана појавио се са тимом Гимнасиа који тренира на утакмици против екипе Патронато, који је његов тим добио са 3:0.

Међутим, Марадона је напустио стадион пре краја првог полувремена, што је изазвало бројна нагађања о његовом здравственом стању.

Нешто касније, његов лекар др Луке негирао је да је Дијего Марадона заражен корона вирусом, али је потврдио да се његов пацијент изоловао у својој кући након што је сазнао да је један од сарадника тестиран позитивно на ковид-19.

"Он нема довољно енергије, његов рођендан је, у извесном смислу искомпликовао његово опште здравствено стање. Хоћу да га рехидрирам у наредна три дана, да видим како ће да одреагује и да потом прилагодим његову терапију. Ово није ургентна ситуација", рекао је др Луке.

 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво