Читај ми!

ФСС оштро казнио "вечите"

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије донела је одређене одлуке о пропустима на утакмици Партизан – Црвена звезда, у 163. вечитом дербију, сазнаје Танјуг.

ФСС је био оштар према "вечитима", којима није први пут да праве пропусте.

 

ФК Партизан је кажњен са милион динара, а разлози су следећи:

- слаба организација утакмице,
- непоштовање мера из протокола за ковид-19,
- већи број лица од дозвољеног у ложама западне трибине, као и злупотреба новинарских акредитација.

Приликом висине казне узето је у обзир и то да је Партизан ове сезоне већ неколико пута правио сличне прекршаје у организацији утакмице.

ФК Црвена звезда се кажњава са 300.000 динара због:

- кршења протокола ковид-19, конкретно, на клупи за резервне играче нису сви носили маске и без маски су лица из медицинског тима улазила на терен током утакмице;
- генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић се кажњава са 200.000 динара, због коментарисања суђења. 

Што се тиче генералног директора ФК Партизан Милоша Вазуре, због изјава после дербија када је рекао да је судија Симовић одрадио свој део посла и да је у полувремену добио позив који се не одбија, поступак је у току.

Дисциплинска комисија је тражила изјаву од Вазуре који се није изјаснио, а чекају се и изјаве од главног судије Симовића, као и његових помоћника Далибора Ђурђевића, Милована Ристића и четвртог арбитра Милоша Милановића. Такође је тражена и изјава делегата поменутог сусрета Бранка Стојаковића.

На основу пријаве играча ФК Црвена звезда Милана Борјана, покренут је поступак против потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића због кршења чланова 22 и 23 Етичког кодекса Фифе, члана шест Етичког кодекса ФСС-а и кршења чланова 79 и 85 Дисциплинског правилинка ФСС.