Читај ми!

Реал извукао бод против Менхенгладбаха, реми и у Бергаму

Фудбалери Борусије из Менхенгладбаха и Реала одиграли су нерешено 2:2 у мечу другог кола Групе Б Лиге шампиона. Исти резултат био је у дуелу Аталанте и Ајакса. Победе забележили Атлетико Мадрид, Порто, Ливерпул и Манчестер сити.

Изузетно узбудљив меч у Менхенгладбаху, домаћин је у финишу испустио предност од два гола. Реал је деловао неубедљиво губио 2:0, онда су ушли Модрић и Азар, повезали редове Мадриђана, који су у надокнади времена успели да избегну пораз.

Реал је од самог почетка успоставио тенренску иницијативу. Константно је нападао, стварао шансе али није искористио своје прилике, пре свих Асенсио који се нашао у доброј прилици очи у очи са голманом домаћина.

С друге стране домаћин се организовано бранио и вребао своју шансу и дочекао је у 33. минуту. Из једине прилике пред голом Куртое успео је да пстигне гол.

Контранапад Борусије, Плеа је искористио разређеност одбране Реала, провукао лопту кроз задњу линију до Тирама, који прецизним ударцем успева да савлада Куртоу.

Нешто боља игра домаћина у наставку. Након неколико пропуштених прилика Борусија је у 58. минуту стигла до другог поготка. Добар напад по десној страни, лопта је убачена у казнени простор, одбила се до Тирама који је прослеђује у мрежу.

Наставио је домаћин са нападима, тачније да користи рупе у одбрани гостију. Реал је деловао погубљено и безидејно, ништа им није полазило за руком.

Уласком Модрића и Азара у 70. минуту Реал је деловао доста опасније у напада. Сабијен је домаћин у свој казнени простор, а прилике су се ређале "гол је висио у ваздуху". Азар је пропустио велику прилику у 74. минуту, Бензема га је одлично упослио али је овај био за мало непрецизан.

Ипак, Реал је успео у 87. минуту да смањи предност домаћина. Цетаршут Азара са десне стране, Каземиро успева да врати лопту главом са линије гол-аута, она стиже до Бенземе који постиже погодак.

У трећој минути надокнаде гости су стигли до изједначења. Модрић је упутио центаршут у казнени простор, Рамос је одлично скочио и главом спустио лопту до Каземира, коме није било тешко да је проследи у мрежу.

Аталата - Ајакс 2:2. Ајакс на гостовању код Аталанте није да освоји сва три бода. Тим из Амстердама је имао предност од два гола, међутим упорни домаћини су успели у наставку да стигну до изједначења.

Ајак се повео из једанаестерца у 30. минуту. Сигуран са креча био је Тадић. Пеналу је предходила неопрезна интервенција Госенсе у казненом простору. У покушају да избаци лопту закачио је Траореа и судија је показао на белу тачку.

Гости су повећали предност у 38. минуту. Нерес је одлично прошао по десној страни и упослио Траореа, први покушај је био изблокиран, међутим лопта му се вратила и из другог је успео да јој нађе пут до мреже.

Аталанта је у наставку заиграла нешто организованије, а до гола је стигла у 54. минуту. Лопта је дошла до Гомеса на левој страни, овај прецизним центаршутем проналази Запату у петерцу, овај је главом смешта у мрежу.

Наставила је Аталанта са нападима, а изједначила је у 60. минуту. Брза контра домаћина домаћина. Пашалић прослеђује лопту до Запате, који је улетео у казнени простор и снажним ударцем савладао голмана гостију.

Још неколико прилика на обе стране у наставку, али није било промене резултата.

Лига шампиона - друго коло:

Уторак:

Група А:
Локомотива Москва - Бајерн Минхен 1:2
Атлетико Мадрид - Салцбург 3:2

Група Б:
Шахтјор - Интер 0:0
Борусија Менхенгладбах - Реал Мадрид 2:2

Група Ц:
Олимпик Марсеј - Манчестер сити 0:3
Порто - Олимпијакос 2:0

Група Д:
Аталанта - Ајакс 2:2
Ливерпул - Мидтјиленд 2:0

Среда:

Група Е:
18.55 - Краснодар - Челси
21.00 - Севиља Рен

Група Ф:
21.00 - Борусија Дортмунд - Зенит
21.00 - Клуб Бриж - Лацио

Група Г:
21.00 - Ференцварош - Динамо Кијев
21.00 - Јувентус - Барселона (РТС1)

Група Х:
18.55- Истанбул Башакшехир - ПСЖ
21.00 - Манчестер јунајтед - Лајпциг

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво