Читај ми!

Расплет у Барселони, Бартомеу поднео оставку

Председник Барселоне Ђозеп Бартомеу и комплетан борд директора поднео је оставку. Први човек Барсе је ипак подлегао великом притиску и незадовољству навијача и играча према његовом раду, које траје већ неко време.

"Тиранији Ђозепа Бартомеуа је дошао крај" и "Време је за реконструкцију Барселоне", насвлови су у шпанским медијима и реченице које изговарају људи блиски каталонском клубу.

Након огромног притиска, први човек Барселоне је ипак поднео оставку, а за њим су то учинили и остали чланови борда директора, наводе бројни извори.

"Проглашавам своје повлачење са места председника Барселоне. То је промишљена одлука, коју сам донео након консултације са својим колегама", рекао је Бартомеу.

Бартомеу је, колико у понедељак, говорио да нема намеру да се повуче са позиције, већ да су избори наредне године једини начин да напусти клуб.

Служио се први човек Барсе разним "триковима" како би пролонгирао вероватно неизбежну одлуку, па су тако гласови "неповерења" пролазили кроз детаљну проверу, а врхунац је била молба каталонској влади да се састанак фудбалског клуба Барселоне одложи због пандемије коронавируса.

Ипак, два састанка су одржана, а након другог, донета је одлука о оставци.

"Након елиминације од Бајерна у Лиги шампиона, било је лако само се повући. Ипак, нисмо могли тек тако да оставимо клуб без тренера и без идеје шта даље", додаје Бартомеу.

Велико незадовољство према Бартомеуу и раду његове управе владало је, како код навијача, тако и код играча, али и самих чланова управе Барселоне. 

Као главне замерке наводиле су се:

- Веома лоши резултати и партије пружане на терену (изгубљена предност у трци за титулу у Шпанији и шокантан пораз од Бајерна од 8:2 у Лиги шампиона)

- Катастрофална трансфер политика европског гиганта (Више од пола милијарде евра који су потрошени на Дембелеа, Кутиња, Гризмана, Малкома, Семеда, Брајтвајта)

- Неприхватљиво лоша економска ситуације и стање у којем се клуб нашао током пандемије коронавируса. Управа је потом предложила смањење плата играчима и изјавила да нема довољно средстава за довођење појачања.

- Односи играча и управе. Поред Месија, велико незадовољство изразили су и Пике, Суарез, Алба, Бускетс, као и многобројни првотимци.

Бартомеу и управа су се из дана у дан суочавали са новим проблемима и незадовољним изјавама и мишљењима неких од веома битних шрафова тима, као и легенди клуба.

Избори за новог председника Барселоне заказани су за следећу годину, а функцију председника обављаће привремени вршилац дужности, наводи Мундо Депортиво.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара