Читај ми!

Реал господари ел Класиком, Барса не личи на себе

Фудбалери Реала савладали су Барселону на Ноу Кампу са 3:1 у мечу шестог кола Ла Лиге. Тим из Мадрида је овим тријумфом избио на чело табеле, док је Барса десета, са утакмицом мање.

Реал је изашао као победник из 181. првенственог ел Класика. Екипа коју са клупе води Зидан, успела је да заустави изабранике Кумана и нанесе им нови пораз. Пресудни моменат сусрета свакако је био пенал за Реал, који је досуђен након асистенције ВАР-а. Меси тек на моменте личио на себе. Како је време одмицало губио је снагу и није био онакав, каквог смо навикли да га гледамо.

Реал је одлично отворио меч, од самог старта су притисли противника и то је резултирало раним вођством.

Већ у петом минуту на семафору је стајало 0:1. Бензема је сјано упослио Валвердеа, који није пропустио прилику и затресао је мрежу домаћина.

Барселона се потом ослободила притиска, Меси је у неколико наврата створио порблеме одбрани Реала, а у осмој минуту домаћин је успео да изједначи.

Одличну лопту добио је Алаба на левој страни у казненом простору, овај проналази Фатија у петерцу, коме није било тешко да проследи лопту у мрежу. Фати је тако постао најмлађи стрелац у ел Класику са непуних 18 година.

Наставиле су обе екипе са нападима. Меси је пропустио идеалну прилику, тачније Куртоа је у ситуацији један на један изашао као победник.

На другој страни Бензема је имао стопостотну шансу да поново доведе свој тим у вођство, овог пута истакао се голман Нато.

Потом је пао темпо игре. Сва дешавања су била између два шеснаестерца. Екипе су се концентрисале на одбрану свог гола, и чекале грешку противника. Из такве игре створена је још по нека шанса, али није било промене резултата.

Барса је била боља на старту другог полувремена, константно је нападал стварала шансе. Своје прилике пропустили су пре свих Фати и Кутињо.

Први озбиљнији напад гостију у другом делу игре и пенал. Серхио Рамос је био повучен у казненом простору, након прегледаног снимка досуђен је пенал. Рамос је био сигуран егзикутор у 63. минуту.

Потом је Барселона преузела иницијативу, кружила је око шеснаестерца Реала, али из такве игре није створена ниједна стопостотна шанса.

Са друге стране Реал је у финишу успео да запрети. Прво су Крос у два наврта, а потом Рамос и Варан пропустили своје шансе, да би у 90. минуту Модрић успео да превари Ната и овери победу свог тима.

На крају, заслужена победа Реала у 181. ел Класику.

Овако је протекао меч.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво