Читај ми!

Бајерн декласирао Ајнтрахт, Левандовски наставио сјајну серију

Фудбалери Бајерна убедљиво су надиграли Ајнтрахт са 5:0 на свом терену у петом колу Бундеслиге. Менхенгладбах је на гостовању надиграо Мајнц са 3:2, а Лајпциг је био бољи од Херте са 2:1.

Тим из Минхена сјајно је предводио Роберт Левандовски који је постигао нови хет трик на мечу, обезбедио победу свом тиму и наставио серију сјајних игара.

Домаћини су на свом терену сигурно ушли у меч и после неколико шанси већ у деветом минуту игре Роберт Левандовски постиже погодак за вођство од 1:0, да би петнаестак минута касније другим голом повећао на 2:0 са колико се отишло на полувреме.

У наставку домаћини су појачали темпо не дозволивши гостима ни да дођу у прилику за смањење предности коју у 60. минуту Левандовски увећава на 3:0. Потом се само постављало питање са коликом разликом ће Ајтрахт претрпети пораз.

Лерој Сане је постигао погодак за 4:0 у 72. минуту, а голеаду Бајерна је завршио Џамал Мусијала поготком за коначних 5:0 у мечу.

У занимљивој утакмици пуној обрта Менхенгладбах је на гостовању надиграо Мајнц са 3:2 иако се у једном тренутку меча учинило да ће последњи тим на табели успети да дође до победе.

Менхенгладбах је повео на старту меча, али је домаћинима Жан Филип Матета са два поготка у 23. и 36. минуту успео да донесе предност од 2:1 са којом се отишло на паузу. 

У наставку се одвијала равноправна игра све до 76. минута када гости изједначују поготком са беле тачке, да би у 83. минуту голом Матеаса Гинтера дошли до преокрета и предности од 3:2 коју су сачували до краја меча.

Лајпциг је на свом терену надиграо Херту са 2:1, док су Унион Берлин и Фрајбург одиграли 1:1 и поделили бодове. 

Резултати 5. коло:

Петак:

 Штудгарт - Келн 1:1

Субота:
Бајерн - Ајнтрахт 5:0
Мајнц - Менхенгладбах 2:3
Лајпциг - Херта 2:1
Унион Берлин - Фрајбург 1:1
Дортмунд - Шалке 3:0

Недеља:
Волфсбург - Арменија
Вердер - Хофенхајм

Понедељак:
Бајерн Леверкузен - Аугсбург

 Табела: Лајпциг 13, Бајерн 12, Дортмунд 9, Штутгарт 8, Менхенгладбах 8, Ајнтрахт 8, Аугсбург 7, Вердер 7, Унион Берлин 6, Хофенхајм 6, Леверкузен 6, Фрајбург 6, Волфсбург 4, Арминија 4, Херта 3, Келн 2, Шалке 1, Мајнц 0.

 

 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво