Читај ми!

Партизан није успео да сачува предност, Звезда изједначила са креча

"Вечити“ дерби 163. по реду завршен је без победника, Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:0). Дуел је одигран у оквиру 11. кола Линглонг Суперлиге.

Добра фудбалска представа на стадиону Партизан, недостајали су само гледаоци да би доживљај био потпун. Рано вођство црно-белих отворило је утакмицу. Звезда је константно нападала, Партизан се бранио вребао своју шансу из контри. Црвено-бели су изједначили са беле тачке. На крају подела бодова, којом Звезда може да буде задовољнија јер је задржала осам бодова предности.

Борбено и садржајно прво полувреме. Звезда је ушла агресивно у меч, кренула је ка голу црно-белих, ипак Партизан је стигао до предности.

Већ у шестом минуту Сума користи грешку Ераковића испред шеснаестерца, додаје лопту до Асана, који је прослеђује до Стевановића, уследио је ударац, лопта на путу до мреже качи једног играча Звезде, довољно да превари Борјана и заврши у мрежи.

Уследио је одговор Звезде, која је тотално преузела иницијативу и још жешће кренула ка голу Стојковића. Опаснији су били црвено-бели по левој страни где су Катаи и Родић у неколико наврата лако дошли до позиције да упосле саиграче у шеснаестерцу. Међутим изостала је реализација, пре свих своје шансе пропустио је Фалчинели.

Партизан је притискао прву линију црвено-белих. На тај начин чекао је грешку штопера, једну такву шансу црно-бели су претворили у погодак. Везни ред је одлично функциониса, успео је да затвори све прилазе голу Стојковића.

Могао је Партизан и до другог гола, али је Лазар Марковић очајно шутира после контре у коју га је убацио Натхо.

Црвено-бели су створили још неколико прилика до одласка на одмор, а најбољу шансу за изједначење пропустио је Фалчинели у другој минути надокнаде, када је после центартшута Катаија, главом лопту послао крај гола.

У наставку слична слика на терену. Звезда напада, доминира, Партизан се брани и вреба своју шансу из контранапада. Гобељић је пропустио иделну прилику, његов ударац завршио је у стативи.

Како се меч ближио крају Звезда је покушавала да дугим лоптама прескочи средину терена, и лакше дође до шеснаестера противника.

Звезда је до изједначења дошла у 75. минуту из пенала. После корнера Јојић је повукао за дрес Санага. Сигуран извођач најстроже казне био је Катаи.

До краја сусрета ситуација натерену се преокренула, Партизан је кренуо по гол, створио неколико прилика. Звезда је одговорила из контранапада, али није било промене резултата.

Овако је протекао меч - из часа у час.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара