Читај ми!

Недеља је дерби дан, Партизан и Црвена звезда играју 163. меч у првенству

Данас се на стадиону у Хумској игра 163. по реду ”вечити дерби” између фудбалера Партизана и лидера Линглонг Суперлиге Црвене звезде. Биће то тек други сусрет највећих ривала у историји којем неће присуствовати публика. Почетак је у 17 часова.

До сада једини дерби без присуства навијача одигран је пре 12 и по година на ”Маракани”, када је Звезда била кажњена али и победила 4:1, а данас ће први пут трибине празне бити и у Хумској а разлог је и више него очигледан - коронавирус.

Данас домаћи црно-бели у последње време имају нешто више успеха у дербијима, ако се ту рачунају и Куп дуели (Партизан је добио последња три). У првенству тренд је потпуно уједначен - у последњих десет дербија, Звезда има две победе, Партизан две победе победе, а шест пута је било нерешено. Али оно што је најважније, титула је углавном ишла у Љутице Богдана 1а (три последње).

И сада је ситуација слична, Партизан је већ у заостатку осам бодова и управо зато тренер Александар Станојевић сматра да његов тим "мора да победи".

"Играмо на нашем стадиону, на ’минус осам’ смо и морамо да победимо. Више водимо рачуна о томе шта ми можемо да урадимо. Сигурно да је Звезда са десет узастопних победа ривал за поштовање", рекао је Станојевић на конференцији за медије уоћи највеће утакмице српског фудбала.

Звездин тренер и играчка легенда Дејан Станковић истакао је да верује у свој тим и да он може да настави серију победа у Суперлиги.

"Не треба се оптерећивати тиме колико нисмо постигли гол и победили у дербију, јер то можемо да променимо. Репрезентативна пауза нам је добро дошла, играћемо сад два пута недељно, треба нам свежине, али спремни дочекујемо дерби. За мене статистика није оптерећење, него мотивација. Желимо да пишемо историју. Битан је приступ. Што се ривала тиче, они су се појачали пред крај прелазног рока, довели су пет играча, али мислим да не може да буде огромно изненађење у смислу тога како ће изаћи на терен", рекао је Станковић.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде игра се од 17 сати, уз текстуални коментар на нашем порталу.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара