Читај ми!

Лицемерје "богатих": Арсенал га отпустио после 27 година, а довео играча за 50 милиона

Енглески фудбалски клуб Арсенал је након 27 година отпустио радника Џерија Куаја, дугогодишњу маскоту екипе, као меру уштеде. Популарни "Ганерсаурус" отпуштен је истог дана у којем су "тобџије" озваничиле трансфер Томаса Партија, који у лондонски тим стиже из Атлетико Мадрида за 50 милиона евра и плату од милион евра годишње.

Живимо у суровом свету, мало је тога што нас може изненадити. Нажалост, такав је постао и фудбал.

И док неки клубови служе за пример како се третира сваки члан управе, тренер, играч, економ и било који други радник, постоје и они лоши примери, као што је то Арсенал.

"Тобџије" су у понедељак уручиле отказ извесном Џерију Куају, човеку који се налази испод маске и костима маскоте "Ганерсауруса".

Џери је скоро три деценије, а тачно 27 година увесељавао публику, како на "Хајберију", тако и на "Емиратима". 

Имао је сјајну хемију и са разним тренерима и играчима. Многи су долазили и одлазили, али је "Ганерсаурус" био стално уз Арсенал.

Све до тренутка када је добио отказ, као део мера уштеде, због утицаја пандемије коронавируса на финансије клуба.

Као што смо установили, живимо у суровом и професионалном свету, а све би то могло да се разуме да Арсенал истог дана није направио још један потез.

И док је човек чија годишња плата износи мање од 20.000 фунти добио отказ због мера штедње, лондонски тим се договорио око трансфера Томаса Партија.

Парти долази из редова Атлетико Мадрида, а његов трансфер износи 50 милиона евра.

Поред тог новца, плата фудбалера из Гане, према наводима И-Ес-Пи-Ена, износи 260.000 фунти недељно, што је више од милион фунти месечно.

Познато је да су бројни европски и светски гиганти, па чак и фудбалски, доживели велики екомонски крах, међутим, тешко је поверовати да средстава за "Ганеросауруса" није било.

Када су чули одлуку управе, навијачи Арсенала су покренули акцију сакупљања новца за плату маскоте, а бројне славне личности и бивши играчи Арсенала су на друштвеним мрежама критиковали клуб због овог потеза.

Популарни новинар и коментатор Пирс Морган јавно је "прозавао" управу Арсенала, тренера Артету и нападача Обамејанга да реагују.

Први је у акцију кренуо нико други до Месут Озил, фудбалер који је под огромним ударом критика навијача свог клуба.

Немачки фудбалер турског порекла често није ни у протоколу за утакмице, а важи за једног од најплаћенијих чланова тима. Чак и када игра, навијачи Арсенала видно су незадовољни његовим партијама и често је био случај да су га терали из клуба.

Озил је понудио помоћ и рекао да ће он плаћати "Ганерсаурусу" плату, докле год је Немац у клубу.

Месутов уговор са Арсеналом истиче у јуну 2021. године, а према наводима енглеских медија он зарађује око 24 милиона фунти годишње.

Утисак је да се Озил искупио, и да је од "зликовца" веома брзо постао херој "тобџија".

Очекује се потврда информације да ће маскота Арсенала остати у клубу, али управа лондонског клуба треба да се стиди.

Џери је неко ко је навијач "тобџија" од 1963. године, а своју, многи би рекли, херојску униформу први пут је обукао 1993. године.

Још једном се показало да, без обзира на средства која клуб поседује, то га не чини великаном, као и да богатство није мерљиво само у валутама и новчаницама.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво