Милано декласирао Специју, дерби Јувентуса и Наполија одложен

Фудбалери Милана убедљиво су надиграли Специју дебитанта у Серији А у вечерашњој утакмици трећег кола. Дерби меч Јувентуса и Наполија је одложен одлуком италијанског министарства здравља због позитивних случајева коронавируса у тиму из Напoлија.

Иако су гости из Специје дуго одолевали нападима Миланеза и у првом полувремену успели да пруже врло равноправан отпор, домаћини су у другом полувремену преломили меч И дошли до убедљиве победе.

 

Суноврат дебитанта у лиги је почео од 57. минута голом Рафаел Леао, а наставио се у 76. поготком Хернандеса за 2:0.

Само два минута касније коначан резултат поставио је Леао новим голом којим је обезбедио девет бодова за другопласирани Милан.

Дерби меч Јувентуса и Наполија, којим је било планирано затварање трећег кола Серије А, одложен је одлуком италијанског министарства здравља због позитивних случајева коронавируса у тиму из Напoлиа.

Наиме после меча са Ђеновом прошлог викенда у тиму из Напуља потврђено је да су коронавирусом заражени Пјотр Зиелински и Ељиф Елмас као и један члан особља.

У тиму Ђенове су од тада установљена 22 случаја заразе, укључујући 17 фудбалера, од којих је већина играла против Наполија, па је је могуће да је сада њихов тим потенцијални преносилац заразе.

Руководство Серије А раније је усвојио протокол Уефа за сузбијање епидемије у коме је наглашено да све док екипа на располагању има 13 здравих играча, укључујући барем једног голмана, утакмица мора да се одигра.

Овога пута одлуку је донело италијанско министарства здравља.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво