Читај ми!

Станковић се нада отварању "Маракане", Терзић циља европско пролеће

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да је жреб за Лигу Европе могао да буде и бољи и гори, али да је сигуран да црвено-бели са сваким од ривала могу да се надмећу.

Звезда ће играти у групи са Гентом, Хофенхајмом и Слованом из Либереца.

"У групној фази нема слабих тимова. Све су то екипе које су на путу до Лиге Европе избацивале и по неколико екипа, тако да пре жреба нисам имао специфичне жеље. Сада после извлачења могу да кажем да смо могли и боље и горе да прођемо, али и даље стојим иза тезе да је најважније да ми будемо на висини задатка", рекао је Станковић за клупски сајт.

"Када би отворили 'Маракану' за наше делије, сваки меч би нам био лакши. Гент је вицешампион сјајне белгијске лиге, Хофенхајм је завршио шести у оштрој конкуренцији Бундеслигаша, док је и Слован Либерец показао у квалификационим рундама да имају квалитет. Надиграваћемо се, мислим да са сваким можемо да се такмичимо и радујемо се учешћу у Лиге Европе."

Подигли смо лествицу захтева и очекивања и као циљ поставили европско пролеће, као у сезони 2017/2018, каже генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Он је после жреба за Лигу Европе јасно ставио до знања да је Звездин циљ да прође групу у којој су још Гент, Хофенхајм и Либерец.

"Црвена звезда мора да буде на највишем нивоу и да побеђује сваког, поготово у Београду на Маракани. Радују нас информације из Уефе да ће се највероватније мечеви играти са 30 одсто капацитета стадиона, тако да би у теорији могли да наступамо пред око 16-17 хиљада наших навијача. Група је слична оној из 2017. године када смо одмеравали снаге са Енглезима, Немцима и Белорусима. Сада су то Немци, Белгијанци и Чеси, све то су озбиљне фудбалске нације", изјавио је Терзић.

Терзић је потом детаљније анализирао противнике у Лиги Европе.

"Хофенхајм је квалитетан што се видело и против Бајерна. Победили су шампиона Европе 4:1 и показали да су озбиљна екипа. Гент је вицешампион Белгије и на веома несрећан начин није успео да се пласира у Лигу шампиона, уз то долази из земље која је дуго била број 1 на Уефиној ранкинг листи држава. Чеси су увек неугодни, али циљ нам је да све те екипе победимо на нашем стадиону и прођемо даље."

Терзић је истакао и да је веома задовољан досадашњим учинком тренера Дејана Станковића.

"Одиграли смо 13 утакмица ове сезоне и имамо све победе, осим што смо ремизирали са Омонијом. Станковић има нашу пуну подршку, верујемо у њега и сигурни смо да ћемо бити све бољи како време буде одмицало", поручио је Терзић.

Спортски директор Митар Мркела сматра да су црвено-бели упали у веома атрактивнну групу.

"Увек сам говорио да на жреб не можемо да утичемо, али кога год да добијемо то су јаки и тешки противници за Црвену звезду. Наравно, ми имамо квалитет, потрудићемо се да добро одиграмо ову групу и евентуално прођемо даље како би на пролеће играли у шеснаестини финала Лиге Европе. Не слажем се да није атрактивна група, идемо у земље као што су Белгија, Немачка и Чешка. Коју год групу да смо извукли она би била изузетно тешка", истакао је Мркела.

Звезду очекује убитачан темпо утакмица, групна фаза Лиге Европе ће бити завршена за мање од два месеца.

"У односу на раније године, новитет је да ћемо имати веома густ распоред, управо због корона вируса и каснијег почетка квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе. Ми одмах после репрезентативне паузе и утакмице са Партизаном играмо прву утакмицу у овогодишњој групи и онда на сваких седам дана по три утакмице, па поново следи пауза због репрезентације и затим исти темпо мечева на свака три дана", подвукао је Мркела.

Групна фаза Лиге Европе почиње 22. октобра, а завршава 10. децембра.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи