Читај ми!

Звезда је коначно преживела "утакмицу сезоне"

Поново није било најбоље, поново је притисак учинио своје и фудбал који је приказала Црвена звезда није био ни близу оног који објективно екипа Дејана Станковића може. Све оно што носи 90 и кусур минута под називом "утакмица сезоне" утицало је да сви навијачи црвено-белих стрепе до последњег судијског звиждука у Никозији, али ће сада све то бити заборављено и памтиће се само једно – Црвена звезда ће играти групну фазу Лиге Европе у сезони 2020/20201!

Српски шампион савладао је јерменски Арарат резултатом 2:1 у плеј-офу у Никозији и тако ће четврту годину заредом наступати у неком од два европска такмичења.

После неколико тестова које Станковићеви изабраници заједно са тренером нису положили на најбољи начин, сада су показали да су спремни и заслужено ће се ове "утакмице сезоне" сећати са осмехом.

Далеко од тога да су момци у тамним дресовима блистали на стадиону на којем су недавно доживели тежак ударац од Омоније.

Од почетка утакмице су знали шта хоће и кренули агресивније од противника. Базирали су играчи српског клуба нападе по боковима, а поново се највише очекивало од Александра Катаија. Овога пута се и добило.

За разлику од претходних дуела, сада је имао нападача који је успевао да сачува лопту у ногама и наставља акцију када је то било потребно. Дијего Фалчинели, момак којег је препоручио Синиша Михајловић, потврдио је да би могао да буде решење у шпицу напада.

Неколико пута је лепо одложио саиграчима који су долазили надомак казненог простора, да би у самом финишу, уз јасно много среће, пробили бедем који се налазио испред српског голмана на голу Арарата Стефана Чупића.

Катаи је у свом стилу промешао одбрану противничког тима, на крају му је лопта побегла, али је сада стигла награда коју раније није добијао. Уклизао је да је стигне и тако, несвесно, направио потез којим ће се уписати у листу стрелаца. Изблокирао је покушај интервенције штопера и лопта се одбила у гол.

Није стигао Чупић да реагује, а реакција стрелца и посебно тренера Станковића, који је бурно прославио, показује колико је овај погодак значио и њему.

"Није битно како, већ само да је ушла", признао је "магико" за РТС на крају.

Други део игре био је нешто мирнији, Звезда је стезала обруч до 60. минута, када је Фалчинели показао и да му остале одлике правог центарфура не мањкају. Након лепе акције по левом боку центрирао је Иванић, а Италијан се појавио на првој стативи и главом погодио доњи леви угао.

Истини за вољу, могао је да постане и трагичар јер је минут по његовом промашају Арарат смањио и онда је виђена права драма на Кипру. Јермени, тачније странци у јерменском клубу, имали су две-три изврсне прилике и само је питање како је мрежа капитена Милана Борјана остала нетакнута у тим тренуцима.

Ипак, сада је "фортуна" била уз црвено-беле, објективно су је и заслужили добрим приступом, не дозволивши да још један слабији тим изађе као победник.

"Дижемо Звезду у небеса. Поносан сам на ове момке", није Борјан крио задовољство.

Клуб из Љутице Богдана добио је, осим шест јаких утакмица, и нову финансијску инјекцију, којом ће делимично бити "испеглане" грешке управе из претходних неколико месеци. Велики камен са срца свакако је пао и Станковићу, који тренерску каријеру отвара великим успехом за једног тренера почетника.

Црвена звезда сада може мирно да чека жреб за групну фазу другог по јачини европског такмичења – није "главна награда", али Европа је Европа.

Никола Ђукић (NikolaDjukic43) 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи