Лестер са пет голова пробушио Сити, хет-трик Вардија

Фудбалери Лестера надиграли су Манчестер сити са 5:2 у мечу трећег кола премијер лиге. Лестер је и после овог сусрета задржао максималан учинак у новој сезони три утакмице три победе.

Сити је нападао и стварао шансе, поготово у првом полувремену. Успео је домаћин и да поведе, али на другој страније био Џејми Варди. Над њим су начињена два пенала, које је претворио у голове, а у свом стилу постигао је други гол - петом. Екипа Пепа Гвардиоле није имала решења за овог голгетера. Разиграни Лестер је и без Вардија у главној улози успео да постигне још два гола.

Сити је повео у четвртом минуту. Корнер са леве стране извео је Стерлинг, лопта се у петерцу одбила од одбрамбеног играча Лестера, на њу је на око 12-13 метара налетео Варез и правим пројектилом погодио горњи леви угао.

Лестер се углавном концентрисао на одбрану а своју шансу је тражио у контранападима, а то им је и најјаче оружје. Два пута није прошао завшни пас, трећи пут лопта стиже до Вардија кога у казненом простору обара Вокер и судија је показао на белу тачку.
Варди је преузео одговорност и погодио - 1:1 у 37. минуту сусрета.

У другом полувремену Лестере се ослободио притиска домаћина. Све чешће је био на половини терена која припада Ситију, из једне такве акције у 54. минуту стигли су до вођства.

Кастане је примио лопту на десној страни, упутио је центаршут у казнени простор где је на првој стативи прихвата Варди и петом шаље у гол.

Четири минута касније на семафору је стајало 1:3. Варди се у казненом простору сјано поставио испред Гарсије, који га руши и судија показује на белу тачку. Поново је лопту узео Варди и погодио.

Четврто гол био је ремек дело Мадисона у 77. минуту. Сјајно се ослободио чувара и опалио са око 18 метара. Едерсон је парадом само улепшао овај погодак.

Сити је смањио предност гостију у 84. минуту. Након корнера са десне стране, Аке се сјајно ослободио чувара и главом погодио гол.

Четири минута касније Лестер постиже и пети погодак и овај са креча. Менди рукама обара Мадисона и судија је по трећи пут показао на белу тачку. Тилеманс је био сигуран извођач и тиме ставио тачку на овај сусрет.

Премијер лига треће коло:

Субота:
Брајтон - Манчетер јунајтед 2:3
Кристал Палас - Евертон 1:2
ВБА - Челси 3:3
Барнли - Саутемптон 0:1

Недеља:
Шефилд - Лидс 0:1
Тотенхем - Њукасл 1:1
Манчестер сити - Лестер 2:5
Вест Хем - Вулфс 4:0

Понедељак:
18.45 Фулам - Астон Вила
21.00 Ливерпул - Арсенал

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво